Συμφωνία για την προμήθεια 1,5 εκατ. μεγαβατώρων φυσικού αερίου από την ΔΕΠΑ υπέγραψε η Bulgargaz. Είναι η πρώτη φορά που η κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία της γειτονικής χώρας, προμηθεύεται φυσικό αέριο από άλλη πηγή, εκτός του ρωσικού ομίλου Gazprom, με τον οποίο διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία.

Η Bulgargaz θα ολοκληρώσει την αγορά στη διάρκεια του δεύτερου τρίμηνου, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Επί του παρόντος, η Βουλγαρία καλύπτει περισσότερο από το 95% των αναγκών της σε φυσικό αέριο από την Gazprom, μέσω του αγωγού που διασχίζει την Ουκρανία, την Μολδαβία και την Ρουμανία.

H ΔΕΠΑ, όμως, προσέφερε την πιο ανταγωνιστική τιμή, στο πλαίσιο δημόσιου διαγωνισμού, στον οποίο η βουλγαρική εταιρεία έλαβε, επίσης, προσφορές από την Dexia Βουλγαρίας και από την ολλανδική, Kolmar NL. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, είχε ανακοινώσει ότι αναμένει από την SOCAR του Αζερμπαϊτζάν, να αρχίσει να επενδύει στο δίκτυο διανομής αερίου της χώρας του.