«Φυσικό Αέριο»: Προετοιμάζει Πακέτο «Έξυπνων» Υπηρεσιών και Προϊόντων – Φέρνει Δικό της Φορτίο LNG

«Φυσικό Αέριο»: Προετοιμάζει Πακέτο «Έξυπνων» Υπηρεσιών και Προϊόντων – Φέρνει Δικό της Φορτίο LNG
της Μάχης Τράτσα
Τετ, 17 Απριλίου 2019 - 08:13

Ωριμάζουν οι συνθήκες στην αγορά αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να δεχθεί νέες καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Φυσικό Αέριο» (πρώην ΕΠΑ Αττικής), κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, ετοιμάζεται ένα νέο πακέτο «έξυπνων» υπηρεσιών, γύρω από τον τομέα του «Internet of things», σε συνεργασία με τη Vodafone. Μάλιστα, ο επικεφαλής της εταιρείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, το πακέτο να εμπλουτιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον και με υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας.

Ήδη το 2018, με επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 12 εκατ. ευρώ, η εταιρεία δημιούργησε νέα δεδομένα στην εξυπηρέτηση πελατών στον κλάδο της ενέργειας, μέσα από εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα και στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες, όπως η Interamerican, η EuropAssistance και η Alpha Bank.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος, αναφέρθηκε στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, τα οποία την μετατρέπουν σε «πολύφερνη νύφη», εν όψει της ιδιωτικοποίησης της «ΔΕΠΑ Εμπορίας». Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2019 η «Φυσικό Αέριο» κατέγραψε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στα χρόνια λειτουργίας της, σημειώνοντας αύξηση 54% και αγγίζοντας τα 105,2 εκατ. ευρώ (ο στόχος είναι 219,4 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους).

Μάλιστα, τα καθαρά κέρδη τους πρώτους τρεις μήνες του έτους έφτασαν τα 7 εκατ. ευρώ (αυξημένα κατά 48%) και ξεπέρασαν τον ετήσιο στόχο του 2019 που είναι τα 5,8 εκατ. ευρώ. Το 2018 ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 163 εκατ. ευρώ, διαμορφώνοντας τα καθαρά κέρδη σε περισσότερα από 5,2 εκατ. ευρώ, με τον όγκο πωλήσεων να φτάνει τα 3,3 εκατ. MWH και τις επενδύσεις στα 12 εκατ. ευρώ.

H εταιρεία προσφέρει στους καταναλωτές περισσότερα από 200 προϊόντα και έχει δυναμική διείσδυση στην αγορά φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικού ρεύματος, σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα εξυπηρετεί 400.000 νοικοκυριά και περισσότερες από 9.000 επιχειρήσεις και βιομηχανικούς πελάτες. Όσον αφορά στα νέα συμβόλαια, το 2018 έφτασαν τα 33.159 και το πρώτο τρίμηνο του 2019 τα 14.560 νέα συμβόλαια σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα, με το συνολικό στόχο για το έτος να ανέρχεται σε 60.000 νέα συμβόλαια. Σχετικά με τους παλιούς πελάτες, καταγράφεται ποσοστό 98% στη διατήρησή τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της, η εταιρεία αναμένεται σύντομα να φέρει δικό της φορτίο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), ανεξάρτητα από τη ΔΕΠΑ.

Σήμερα, η «Φυσικό Αέριο» διαθέτει 468 σημεία εξυπηρέτησης, με το 60% των πελατών που μπαίνει σε αυτά να βγαίνει με συμβόλαιο. Μάλιστα, ένα στα τρία νέα συμβόλαια προέρχονται από τη συνεργασία με τα καταστήματα της Vodafone.

Μιλώντας για την εξέλιξη των πωλήσεων ρεύματος, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι από τον Δεκέμβριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019 καταγράφηκε αύξηση 54% (από 10,9 σε 16,8 μεγαβατώρες), από τον Ιανουάριο στον Φεβρουάριο 19% φτάνοντας τις 20 μεγαβατώρες και από τον Φεβρουάριο στον Μάρτιο η αύξηση ήταν 30% αγγίζοντας τις 26 μεγαβατώρες.

Οι στρατηγικές της εταιρείας για το μέλλον εστιάζουν στην γεωγραφική επέκτασή της στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, στις στρατηγικές συνεργασίες, στα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες και στον ψηφιακό μετασχηματισμό με επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες.