Ενεργειακή Αναβάθμιση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Πλάτωνα στο Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη

Ενεργειακή Αναβάθμιση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Πλάτωνα στο Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη
energia.gr
Σαβ, 20 Απριλίου 2019 - 17:00

Η ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Πλάτωνα, στο δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.

Τα χρήματα προέρχονται από πόρους της περιφέρειας και πρόκειται για ένα ακόμη έργο στον τομέα του αθλητισμού, στο ιστορικό αθλητικό γυμναστήριο του «Πλάτωνα». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, «το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης συνιστά μια πρωτοπόρα και εξειδικευμένη παρέμβαση που θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση του κολυμβητηρίου ενσωματώνοντας σύγχρονο και εξειδικευμένο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό που θα αξιοποιεί και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Από τις μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, μόλις ολοκληρωθεί το έργο και παραδοθεί στη λειτουργία το αθλητικό κέντρο, θα επιτευχθούν σημαντικές οικονομίες στην κατανάλωση ενέργειας, θα βελτιωθεί η συνολική απόδοση των εγκαταστάσεων και θα καταστεί η λειτουργία των εγκαταστάσεων φιλικότερη στο περιβάλλον.

Κατά την εισήγηση του στο περιφερειακό συμβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ανέφερε συγκεκριμένα πως «πριν 4,5 χρόνια, στη βάση πολιτικής επιλογής κι απόφασης, εκπονήσαμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα συντήρησης, ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, που για πολλά χρόνια αντιμετώπιζαν προβλήματα συντήρησης, ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονίων. Περισσότερα από 29 έργα με προϋπολογισμό 36,6 εκατομμύρια ευρώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό και δεσμεύτηκαν οι αντίστοιχοι πόροι από την Περιφέρεια».