Η μικρο-κινητικότητα, όπως τα ηλεκτρικά σκούτερ, θέτουν νέα δεδομένα στις ελληνικές πόλεις, υπογράμμισε ο Θανάσης Τσιάνος, μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων στην σχετική εσπερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος.

Ο κ. Τσιάνος, ο οποίος είναι ο συντονιστής του οδοιπορικού του ΣΕΣ για τις «Ασφαλείς και Έξυπνες Μετακινήσεις στη Δεκαετία 2020 – 2030», υπογράμμισε ότι η μικρο-κινητικότητα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για να πάρουμε «γενναίες αποφάσεις» για τη δημιουργία πιο φιλικών πόλεων,υποστηρίζοντας ότι τα οχήματα μικρο-κινητικότητας (ηλεκτρικά πατίνια, ρόλλερς, ηλεκτρικά ποδήλατα)  αποτελούν την σύγχρονη τάση στις αστικές μετακινήσεις μικρών αποστάσεων.

Ωστόσο, τα νέα δεδομένα που θέτει η μικρο-κινητικοτητα στις ελληνικές πόλεις είναι σημαντικό, όπως σημείωσε, να εξεταστούν και αναλυθούν και τα όποια προβλήματα να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν με ορθολογικό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο, ώστε τα οχήματα μικροκινητικότητας να αποτελέσουν ένα λειτουργικό και ασφαλές μέσω μετακίνησης.

Σημειώνεται ότι στην εσπερίδα του ΣΕΣ, οι περισσότεροι ομιλητές τάχθηκαν υπέρ της εισόδου των ηλεκτρικών σκούτερ στις ελληνικές πόλεις, στην προσπάθεια ενίσχυσης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, υπογραμμίζοντας – ωστόσο – την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών των πόλεων. Επίσης, άλλοι στάθηκαν στην ανάγκη αποσαφήνισης του θεσμικού πλαισίου, σημειώνοντας ότι η μικρο-κινητικότητα θέτει νέα δεδομένα.