Για τον Σεπτέμβριο έχει μετατεθεί η περίφημη είσοδος της ΔΕΗ στο λιανεμπόριο φυσικού αερίου.  Η επιχείρηση έχει προετοιμαστεί, το επιχειρησιακό πλάνο για την είσοδο στη συγκεκριμένη αγορά είναι έτοιμο, όπως και το σχετικό λογισμικό για την προώθηση πακέτων  «Double Play» (ρεύματος και αερίου) και ήδη αναμένει την άφιξη δύο φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στις 6 Ιουλίου και στις 24 Αυγούστου,  συνολικής ποσότητας 230.000 κυβικών μέτρων (1,7 εκατ. MWh).  

Οι τιμές του LNG την τρέχουσα περίοδο είναι πιο χαμηλές σε σύγκριση με το αέριο το οποίο προέρχεται από τους αγωγούς, οπότε η επιχείρηση στρέφεται σε αυτό με δεδομένο ότι από το φθινόπωρο θα χρειαστεί μεγαλύτερες ποσότητες αφού, εκτός από τις ανάγκες της για την τροφοδοσία των μονάδων  ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου, σχεδιάζει να μπει και στη λιανική πώληση αερίου σε νοικοκυριά και  βιομηχανίες.

Στον σχεδιασμό της  ΔΕΗ για είσοδο στην αγορά φυσικού αερίου,  με διπλά πακέτα ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, έχει πολλάκις αναφερθεί τον τελευταίο χρόνο ο επικεφαλής της επιχείρησης κ. Μανόλης Παναγιωτάκης. Η Διοίκηση της ΔΕΗ ευελπιστεί με την είσοδο σε μια νέα αγορά να αντισταθμίσει τις απώλειες από τη συρρίκνωση της παρουσίας της στο λιανεμπόριο ρεύματος, ελέω μνημονίων.  Όπως αναφέρει, στέλεχος της επιχείρησης, η ΔΕΗ έχει ένα ευρύ πελατολόγιο και θα μπορούσε να κατακτήσει μεγάλα μερίδια της αγοράς. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή,  διαθέτει πιστούς πελάτες, όπως διαφαίνεται από το γεγονός ότι δεν την εγκαταλείπουν για άλλους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που αναμένεται να ενισχυθεί με την προσφορά συνδυαστικών τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Η διαφημιστική καμπάνια η οποία σχεδιαζόταν να βγει στον αέρα την περασμένη Άνοιξη μετατίθεται για το φθινόπωρο με στόχο τους οικιακούς καταναλωτές, αλλά επίσης επιχειρήσεις και βιομηχανίες.

Είναι αξιοσημείωτο ότι η ΔΕΗ συμβολαιοποίησε στις 30 Μαΐου ποσότητα 130.000 κυβικών μέτρων υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο αντιστοιχεί σε 880.00 θερμικές MWh, μετά από διαγωνιστική διαδικασία στην οποία υπέβαλαν τελική προσφορά πέντε προμηθευτές (μειοδότης αναδείχθηκε η SHELL). Η συγκεκριμένη ποσότητα LNG θα αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας, αξιοποιώντας έτσι πλήρως το slot που είχε δεσμευθεί, και θα καταναλωθεί εντός του Ιουλίου 2019 από τις μονάδες φυσικού αερίου της επιχείρησης. Με την τιμή που επετεύχθη εκτιμάται όφελος ύψους 11 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ σε σχέση με το μεσοσταθμικό χαρτοφυλάκιο συμβάσεων.

Οι ανάγκες της ΔΕΗ για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου σε Λαύριο, Αλιβέρι, Μεγαλόπολη και Κομοτηνή υπολογίζονται σε περίπου 16,2 εκατ. MWh, εκ των οποίων περί τα 14,5 εκατ. MWh η επιχείρηση έχει εξασφαλίσει μέσω της ΔΕΠΑ (από τη μακροχρόνια σύμβαση προμήθειας ΔΕΗ-ΔΕΠΑ και τις δημοπρασίες της ΔΕΠΑ).