Energean: Υπεγράφη η Συμφωνία με την INGL για την Παράδοση Παράκτιων και Χερσαίων Υποδομών Φυσικού Αερίου στο Ισραήλ

Energean: Υπεγράφη η Συμφωνία με την INGL για την Παράδοση Παράκτιων και Χερσαίων Υποδομών Φυσικού Αερίου στο Ισραήλ
energia.gr
Τρι, 25 Ιουνίου 2019 - 12:27

Η Energean Oil and Gas plc ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας με την Israel Natural Gas Lines (INGL) για την παράδοση των παράκτιων και χερσαίων υποδομών που θα διοχετεύσουν φυσικό αέριο από τα πεδία Karish και Tanin στο εθνικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου του Ισραήλ.

Η συγκεκριμένη συμφωνία ρυθμίζει τις λεπτομέρειες της παράδοσης των υποδομών, ενώ, όπως υπενθυμίζεται από την Energean, το Δεκέμβριο του 2018 είχε υπογραφεί σχετικό μνημόνιο κατανόησης (MOU) με την INGL.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, η INGL θα καταβάλει στην Energean περίπου $102 εκατ. τμηματικά και σε συμφωνία με συγκεκριμένα ορόσημα που περιγράφονται λεπτομερώς στη συμφωνία.

Η συμφωνία αφορά στο χερσαίο τμήμα των υποδομών των πεδίων Karish και Tanin, καθώς και στο παράκτιο τμήμα του αγωγού που εκτείνεται σε απόσταση περίπου 10 χλμ στα ανοικτά. Όπως αναφέρει η Energean, επιδίωξή της αποτελεί η μεταφορά των υποδομών στην INGL να τεθεί σε ισχύ λίγο μετά την παράδοση του πρώτου φυσικού αερίου από το πεδίο Karish το α΄ τρίμηνο του 2021. Με την παράδοση των υποδομών, η INGL αναλαμβάνει τη ευθύνη για τη λειτουργία και τη συντήρηση του, ενώ η Energean απαλλάσσεται από χρεώσεις ή τέλη για τη χρήση των συγκεκριμένων υποδομών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, κ. Μαθιός Ρήγας, δήλωσε σχετικά:

«Η συμφωνία που υπογράφηκε με την INGL αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την ανάπτυξη των πεδίων Karish και Tanin, τα οποία θα αρχίσουν να τροφοδοτούν με φυσικό αέριο την ισραηλινή αγορά το α΄ τρίμηνο του 2021. Αυτό αποδεικνύει τη δέσμευση της ισραηλινής κυβέρνησης στο έργο και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των υπεράκτιων πόρων φυσικού του Ισραήλ. Οι υποδομές που κατασκευάστηκαν από την Energean θα επιτρέψουν τη σύνδεση με το δίκτυο πεδίων αερίου που θα ανακαλυφθούν στο μέλλον, συμβάλλοντας περαιτέρω στην ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού του Ισραήλ. Ευχαριστούμε τη διοίκηση και την ομάδα εργασίας της INGL για τη συνεργασία και προσβλέπουμε στην ανάπτυξη περισσότερων σχεδίων από κοινού στο μέλλον».