Ένα Θερινό Σχολείο για την εταιρική Υπευθυνότητα και Βιωσιμότητα: Μία πρωτοβουλία του CSR Hellas σε συνεργασία  με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Κρήτη. Μία συλλογική πρωτοβουλία για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 23-28 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Το Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, σε διοργάνωση και εποπτεία του γραφείου Public Affairs, ενώνει τις δυνάμεις του με το CSR HELLAS και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε μία πρωτοπόρα συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) στο εκπαιδευτικό επίπεδο, με θέμα την εταιρική κοινωνική ευθύνη και βιώσιμη ανάπτυξη. Αποτέλεσμα, η εκπαιδευτική πρωτοβουλία με το όνομα «Θερινό Σχολείο για την εταιρική υπευθυνότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη» (Summer School on Corporate Sustainability and Responsibility). Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 23 έως 28 Σεπτεμβρίου 2019 και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή.

To Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων από όλους τους τομείς όπως Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Ανθρώπινο Δυναμικό, Περιβαλλοντική Διαχείριση, Στρατηγική Ανάπτυξη, Επενδυτικές Σχέσεις, Marketing και Επικοινωνία, Προμήθειες, Υγεία και Ασφάλεια, Δημόσιες Σχέσεις, που έχουν την ευθύνη διαχείρισης θεμάτων που επηρεάζουν την ανάπτυξη και λειτουργία της επιχείρησης στο πλαίσιο ενίσχυσης της βιωσιμότητας. Απευθύνεται επίσης σε επιχειρηματίες, καθώς και σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές που επιθυμούν να ενισχύσουν τις γνώσεις τους σε αντικείμενα συναφή με την εταιρική υπευθυνότητα και βιωσιμότητα.

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου περιλαμβάνει διδασκαλία από καταξιωμένους καθηγητές πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, κατά το πρώτο μέρος κάθε ημέρας εκπαίδευσης, ενώ κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους έμπειρα στελέχη επιχειρήσεων θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τις εμπειρίες τους από την εφαρμογή στρατηγικών, προσεγγίσεων και δράσεων υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης. Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν μελέτες περίπτωσης (case studies) και ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με άλλους εκπαιδευόμενους.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί αποκλειστικά στα αγγλικά και οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης υπό την προϋπόθεση συμμετοχής τους σε ομάδες εργασίας οι οποίες, υπό την επίβλεψη των καθηγητών, θα αναλάβουν να υποβάλλουν εναλλακτικές προσεγγίσεις και προτάσεις λύσεων σε πραγματικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις σε σχέση με τη διαχείριση της βιωσιμότητας, τα οποία θα τεθούν κατά τη διδασκαλία.

Οι early bird εγγραφές, με μειωμένη χρέωση συμμετοχής, θα ισχύσουν έως 31 Ιουλίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.sustainabilityschool.eu

Σχετικά με τη Βιωσιμότητα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές των ΗΠΑ και όπως αντικατοπτρίζεται και στο όραμα του Προέδρου του για το 2025, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (ACG) αναπτύσσει σταδιακά έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό βέλτιστων πρακτικών βιωσιμότητας. Το Κολλέγιο δεσμεύεται να εξετάζει συστηματικά τα θέματα που σχετίζονται με την βιώσιμη ανάπτυξη στα ακαδημαϊκά προγράμματα και την έρευνα και να μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα βελτιώνοντας παράλληλα την ενεργειακή του απόδοση, ενισχύοντας τον κοινωνικό του αντίκτυπο και αυξάνοντας τη διαφάνεια και την υπευθυνότητα σε όλο το φάσμα των λειτουργιών του. Για όλες τις σχετικές δραστηριότητές του, το Κολλέγιο έχει βραβευτεί με το STARS Silver Rating, ξεχωρίζοντας για τις βέλτιστες πρακτικές του σε τέσσερις κατηγορίες: Academics, Operations, Community Engagement & Social Responsibility, and Planning and Administration. Το Κολλέγιο είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Ελλάδα που έχει λάβει διάκριση από την US AASHE – έναν διεθνώς αναγνωρισμένο φορέα που πιστοποιεί εκπαιδευτικά ιδρύματα στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσω της συμμετοχής του στο UN Global Compact, στο UN Academic Impact και στο UN Sustainable Development Solutions Network (SDSN), το Κολλέγιο έχει δεσμευτεί να υποστηρίζει πάντα τους στόχους UN SDGs – κυρίως τον Στόχο No 4: Quality Education. Στο πλαίσιο αυτό, το ACG Center of Excellence for Sustainability (CES), το οποίο ιδρύθηκε επίσημα το 2011, είναι μια συνεργατική πρωτοβουλία που λειτουργεί υπό την Υπηρεσία Δημόσιων Υποθέσεων, συνδυάζοντας εκπαίδευση, έρευνα και επιχειρήσεις για την προώθηση της αειφορίας στο Κολλέγιο.

Σχετικά με το CSR Hellas (Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη)

Το CSR HELLAS είναι μη κερδοσκοπικό επιχειρηματικό σωματείο που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2000 και αριθμεί σήμερα 134 μέλη. Είναι ο εθνικός εταίρος του CSR Europe –του ηγετικού Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού φορέα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)– που, εκτός από μεγάλες επιχειρήσεις μέλη, έχει αναπτύξει και ένα δίκτυο 40 και πλέον εθνικών εταίρων σε όλη την Ευρώπη. Το CSR HELLAS συντονίζει επίσης τη Γραμματεία του Ελληνικού Δικτύου του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UN Global Compact), από το 2008 και εκπροσωπεί το Παγκόσμιο Δίκτυο CSR 360 στην Ελλάδα. Κύριος στόχος του είναι η προώθηση της ιδέας, των αρχών και αξιών της ΕΚΕ και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, η διάδοσή τους στην Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία, με απώτερο σκοπό την ισόρροπη επίτευξη κερδοφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Περισσότερες Πληροφορίες: CSR HELLAS – [email protected] – 210 3387422