Ομοσπονδιακά κονδύλια ύψους 100 εκατ. ευρώ θα χορηγήσουν οι αρμόδιες γερμανικές αρχές σε 20 ερευνητικές κοινοπραξίες, προκείμενου να δοκιμάσουν τις νέες τεχνολογίες ανανεώσιμης και βιώσιμης ενέργειας με έμφαση στο υδρογόνο.

Στο πλαίσιο εθνικού διαγωνισμού, υποβλήθηκαν συνολικά 90 προτάσεις, ενώ το Υπουργείο εξετάζει τρόπους για την επέκταση του προγράμματος, μέσω της αύξησης κατά 200 εκατ. ευρώ της επιχορήγησης ερευνητικών εργαστηρίων σε περιοχές που υπόκεινται σε διαρθρωτικές αλλαγές, όπως είναι, λόγου χάριν, οι λιγνιτικές.

Σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος Υπουργός Πέτερ Άλτμάιερ ανέφερε πως «σκοπός μας είναι να εξελιχθούμε σε ηγέτιδα δύναμη, παγκοσμίως, στις τεχνολογίες και εφαρμογές υδρογόνου». Πρόσθεσε, επίσης πως μέσω των υφιστάμενων εργαστηρίων, υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμαστεί το πώς οι νέες τεχνολογίες υδρογόνου μπορούν να εφαρμοστούν σε πραγματικές συνθήκες και σε βιομηχανική κλίμακα.

Είναι αξιοσημείωτο το ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να εκπονήσει ολοκληρωμένη «στρατηγική για το υδρογόνο», έως τα τέλη του έτους, στην οποία θα αποτυπώνεται η βαρύτητα που προσδίδει η χώρα στο καύσιμο, κατά τη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης.