Ο Ιωάννης Κοπανάκης μοιάζει να είναι, αυτή τη στιγμή, ο επικρατέστερος για να αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ. Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να ανακοινώνεται η τοποθετήσή του, το αργότερο έως την ερχόμενη Παρασκευή.   

Ο κ. Κοπανάκης έχει να επιδείξει 25 χρόνια προϋπηρεσία σε διάφορες υπηρεσίες της ΔΕΗ, ιδίως όμως στους σταθμούς παραγωγής, έως ότου αναρριχηθεί στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια της Επιχείρησης. Στη διάρκεια της θητείας του κ. Μανώλη Παναγιωτάκη, ο κατά πάσα πιθανότητα αντικαταστάτης του, μετακινήθηκλε από τη θέση του γενικού διευθυντή Παραγωγής, σε εκείνη του γενικού διευθυντή Νέων Δραστηριοτήτων.

Επισημαίνουμε πως ο διορισμός του νέου επικεφαλής της ΔΕΗ είχε τεθεί ως άμεση προτεραιότητα από την κυβέρνηση, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη. Είναι χαρακτηριστικό πως δύο μέρες μετά την πολύωρη συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο διοικητή της Επιχείρησης, ο ΥΠΕΝ έκανε δεκτή την "παραίτηση" του κ. Παναγιωτάκη και ενώ κανείς δεν ανέμενε ότι θα φύγει ο επικεφαλής της ΔΕΗ μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες της κυβερνητικής αλλαγής, γεγονός που αποδεικνύει το κατεπείγον των μέτρων που έχουν σχεδιαστεί από τη νέα ηγεσία του υπουργείου.