«Το θέμα της ΔΕΗ δεν είναι λογιστικό, πολύ, δε, περισσότερο δεν είναι χρηματιστηριακό», δήλωσε ο τομεάρχης Ενέργειας, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό ‘Πρακτορείο 104,9 fm’.

«Κάνει λάθος ο κ. Χατζηδάκης όταν το αντιστοιχεί σε ψευδή και παραπλανητικά χρηματιστηριακά δεδομένα», πρόσθεσε.

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι «υπάρχει ζήτημα ουσιαστικό όσον αφορά τη μετεξέλιξη της ΔΕΗ μπροστά σε δύο μεγάλες ανάγκες που έχει η Ελλάδα: Το ένα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση, όπου η ΔΕΗ πρέπει να εξασφαλίσει φθηνό ρεύμα στον Έλληνα πολίτη και παραγωγό μαζί με τους υπόλοιπους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, και το δεύτερο είναι ότι η ΔΕΗ πρέπει να προσαρμοστεί ταχύτατα στις υποχρεώσεις της κλιματικής κρίσης και κλιματικής αλλαγής, άρα, στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που είναι αυτοί οι ρύποι και το κόστος, το οποίο επιβάρυνε πολύ τον τελευταίο προϋπολογισμό της».

Αναφερόμενος στον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ότι «τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας είναι φυσικό μονοπώλιο, δηλαδή, δεν μπορεί να υπάρχει ανταγωνισμός και η άποψή μας είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η πλειοψηφία του δημοσίου ελέγχου στα δίκτυα αυτά και το μικρό κόστος για τον πολίτη».

«Εμείς σε προσπάθειες που θα συνεχίσουν την προσαρμογή της ΔΕΗ στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην εξασφάλιση ενέργειας με μικρότερο κόστος για τον πολίτη, θα είμαστε δίπλα. Όχι, όμως, σε προσπάθειες που δημιουργούν μια ψευδή κινδυνολογία, όπως αυτή που κάνει με την τιμή τάχατες του Χρηματιστηρίου ο κ. Χατζηδάκης, μόνο και μόνο για να ξεπουλήσει δίκτυα ή υδροηλεκτρικά εργοστάσια», κατέληξε ο κ. Φάμελλος.