Η Χεζμπολάχ Επιβεβαίωσε τον Θάνατο του Νασράλα - Σε Κατάσταση Υψηλού Συναγερμού το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ Επιβεβαίωσε τον Θάνατο του Νασράλα - Σε Κατάσταση Υψηλού Συναγερμού το Ισραήλ
energia.gr
Σαβ, 28 Σεπτεμβρίου 2024 - 15:41

Η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιβεβαίωσε σήμερα πως ο ηγέτης της, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε. "Ο Σάγεντ Χασάν Νασράλα ενώθηκε με τους μάρτυρες συντρόφους του (...) των οποίων οδήγησε το βήμα σχεδόν επί τριάντα χρόνια", ανέφερε σε μια ανακοίνωση η φιλοϊρανική οργάνωση

Η Χεζμπολάχ ανέφερε ακόμη στην ανακοίνωσή της πως θα συνεχίσει τη μάχη της εναντίον του Ισραήλ "σε υποστήριξη της Γάζας και της Παλαιστίνης, και σε υπεράσπιση του Λιβάνου και του ακλόνητου και αξιοσέβαστου λαού του".

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι σκότωσε τον Νασράλα σε αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε στα νότια προάστια της Βηρυτού χθες, Παρασκευή.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar TV άρχισε να μεταδίδει στίχους από το Κοράνι μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Νασράλα.

Σε κατάσταση υψηλού συναγερμού το Ισραήλ μετά τη δολοφονία Νασράλα

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για μια ευρύτερη σύγκρουση αφού ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό, και επίσης πως ελπίζει ότι ο φερόμενος θάνατός του θα οδηγήσει την οργάνωση να αλλάξει πορεία.

«Ελπίζουμε πως αυτό θα αλλάξει τις ενέργειες της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων αφού ο στρατός δήλωσε ότι σκότωσε τον Νασράλα.

Είπε όμως ότι θα χρειαστεί ακόμη χρόνος προκειμένου να μειωθούν οι ικανότητες της υποστηριζόμενης από το Ιράν Χεζμπλάχ.

«Είδαμε τη Χεζμπολάχ να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον μας για έναν χρόνο. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα συνεχίσει να εξαπολύσει τις επιθέσεις της εναντίον μας ή να προσπαθεί να το κάνει», είπε.

Ο Σοσάνι πως δεν έχουν δοθεί νέες οδηγίες στους Ισραηλινούς πολίτες όσον αφορά την ετοιμότητα στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς οι τρέχουσες οδηγίες θέτουν ήδη μεγάλο μέρος της χώρας σε υψηλό συναγερμό.

«Η Χεζμπολάχ το κλιμακώνει αυτό για έναν χρόνο... Το Ιράν βρίσκεται προφανώς πίσω από αυτό, δεν είναι μυστικό. Υποστηρίζει τη Χαμάς, υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ και άλλους πληρεξούσιους. Έφθασε μάλιστα να μας επιτεθεί απευθείας τον Απρίλιο», είπε.

«Άρα είμαστε έτοιμοι για μια ευρύτερη κλιμάκωση; Ναι. Είμαστε σε μια ευρύτερη κλιμάκωση, σε έναν πόλεμο σε πολλά μέτωπα, για έναν χρόνο. Οι δυνάμεις μας είναι σε υψηλό συναγερμό, οι μυστικές υπηρεσίες μας είναι πάνω και ψάχνουν αυτού του είδους τις απειλές», είπε.

Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι στοχοποίησε ισραηλινές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ρος Πίνα στον βορρά, με πυραύλους σε αντίποινα για τις ισραηλινές επιθέσεις σε πόλεις, χωριά και αμάχους στον Λίβανο.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα σε αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε χθες, Παρασκευή, στα νότια προάστια της Βηρυτού. Η Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση για την κατάσταση του Νασράλα, ηγέτη της επί 32 χρόνια.

Η Χαμάς λέει ότι θρηνεί τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι θρηνεί τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χασάν Νασράλα, τον οποίο ανακοίνωσε σήμερα η Χεζμπολάχ.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση επιβεβαίωσε σήμερα τον θάνατο του ηγέτη της, αφού ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι τον σκότωσε σε αεροπορικό πλήγμα που εξαπέλυσε στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή.

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε τους μουσουλμάνους να αντιμετωπίσουν το Ισραήλ

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε σήμερα τους μουσουλμάνους να "παραμείνουν δίπλα στον λαό του Λιβάνου και στην υπερήφανη Χεζμπολάχ με οποιαδήποτε μέσα έχουν και να τον συνδράμουν στην αντιμετώπιση του ... μοχθηρού καθεστώτος (του Ισραήλ)".

Σε δήλωση που εκδόθηκε αφού ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο Χαμενεΐ ανέφερε: "Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή", μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το ΥΠΕΞ της Γαλλίας λέει πως έχει πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τον θάνατο του Χασάν Νασράλα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε σήμερα πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σάγεντ Χασάν Νασράλα, είναι όντως νεκρός, μετά τη δήλωση του Ισραήλ ότι τον σκότωσε χθες, Παρασκευή.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν Χεζμπολάχ δεν έχει ακόμη εκδώσει οποιαδήποτε ανακοίνωση για την κατάσταση του Νασράλα, ηγέτη της επί 32 χρόνια.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο Χασάν Νασράλα, γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, έχει όντως πεθάνει", ανέφερε σε μια ανακοίνωση το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.