Η κινηματογραφική ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στο δωμάτιο», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του «Γιάνη» Βαρουφάκη εξιστορεί τα διαδραματισθέντα το πρώτο εξάμηνο το 2015 στις αίθουσες του Μπελερουά, όπου εδρεύει η Κομμισσιόν της Ευρωπαϊκής …Διαιρέσεως, όσον αφορά στην διαπραγμάτευση του τρίτου διασωστικού προγράμματος της Ελλάδος από τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το ΔΝΤ.

Η ταινία θα προβληθεί στις Αθηναϊκές αίθουσες στις 3 Οκτωβρίου και συνεπώς θα ήταν πρόωρο να κριθή ή επικριθεί, όπως έσπευσαν να κάνουν διάφορα μαστοράκια και τσιντσίνια της κατεστημένης δημοσιογραφίας, ενώ προφανώς ο Γαβράς είναι «Μάστορας» της πολιτικής κινηματογραφίας κι’ όχι των πόρνοφιλμς και δεν φοράει καθημερινώς «μάσκες».

Το φίλμ είναι η μερική απεικόνιση της δραματικής περιπέτειας του Ελληνικού λαού που άρχισε με την ένταξη της Ελλάδος στην ευρωζώνη, ίσως και ενωρίτερα στην ΕΟΚ, που κατέστρεψε την βιομηχανία, γεωργία , αλιεία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Μετά το 2010, η «ευρωοικονομημένη» Ελλάδα απώλεσε το τέταρτον του εθνικού της εισοδήματος και μετά το τρίτο μνημόνιο, αναπτύσσεται μόνον με ετήσιο ρυθμό 1,5% (το πρώτο 6μηνο 2019) ενώ το δημόσιον εξωτερικό χρέος της υπερβαίνει τα 380 δις. ευρώ μαζί με το ΤΑΡΚΕΤ2.

Υπ’ αυτή την έννοια, το φίλμ δεν περιγράφει συνολικώς την μεγάλη αυταπάτη της Ελληνικής εντάξεως στην ηπειρωτική Ευρώπη (Γερμανογαλλία) παρά μόνον τους εκβιασμούς, την αφέλεια και την δολιότητα των ηγεμονικών χωρών της ΕΔ εναντίον ενός μικρού και παραπλανημένου λαού, που προδόθηκε από την ανίκανη ηγεσία του και κατεδικάσθη το 2015, προς «παραδειγματισμόν» από την φράου Μέρκελ και τον χέρ Σόημπλε.

Θα παίξει όμως το φίλμ τεράστιο ρόλο στην πληροφόρηση των άλλων Ευρωπαϊκών λαών για το πώς συσκέπτονται –άνευ σκέψεως– και πώς αποφασίζουν – φασίζοντες, μέσα στο παράνομο ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ. Οι ανεξέλεγκτοι, άγνωστοι, διορισμένοι από τους Ούνους, καρεκλοκένταυροι, που πληρώνονται παχυλώς από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο, με αποκλειστικό σκοπό να αυξήσουν τους φόρους  και να δεσμεύσουν τις ελευθερίες του.

Η αξία ενός φίλμ είναι χιλιοπλασία των βιβλίων που έχουν γραφεί πάνω στο θέμα της «Μεγαλειώδους Απάτης του Ευρώ» (βλέπε σχετική βιβλιογραφία του εκδοτικού οίκου ΛΙΒΑΝΗ και ΚΑΚΤΟΣ). Αλλ’ αν θέλει κάποιος να δει την μεροληψία του παρανόμου ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ αρκεί να συγκρίνει το Ελληνικό χρέος που ήταν το 2010 στα 83 δις. ευρώ , με το αντίστοιχο της Ιταλίας (234,4 δις. ευρώ) , της Ισπανίας (217,8) της Ιρλανδίας (209,8). Δηλαδή ήταν εύκολη η διάσωση της Ελλάδος χωρίς μνημόνια και 6μηνες «διαπραγματεύσεις» τεσσάρων Ελληνικών κυβερνήσεων.

Κι’ όμως, για τα χρέη των τριών χωρών του νότου της ΕΔ, το παράνομο Γιούρογκρουπ είπε το περίφημο «προσποιήσου και παράτεινε» (Εxtend and pretend) ενώ τον Ελληνικό λαό παρέπεμψε… «στο απόσπασμα» - παλιά τέχνη των Γερμανών από την εποχή της Γενοκτονίας στην Ναμίμπια.