Επενδύσεις, Φορολογία, Εργασιακά και Ψηφιακό Κράτος οι Άξονες της Ομιλίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Επενδύσεις, Φορολογία, Εργασιακά και Ψηφιακό Κράτος οι Άξονες της Ομιλίας του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
energia.gr
Σαβ, 7 Σεπτεμβρίου 2019 - 13:10

Στους ρυθμούς της Διεθνούς Έκθεσης η Θεσσαλονίκη με την 84η Διεθνή Έκθεση, η οποία αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 300.000 επισκέπτες, ενώ θα εκπροσωπηθούν 18 χώρες με 1600 εκθέτες, και τιμώμενη χώρα την Ινδία. Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα και στη συνέχεια με το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ

Από το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ξεκίνησε, την περιοδεία του στην 84η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και παρακολούθησε επίδειξη ανδρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού, οι οποίοι έκαναν άσκηση με σχοινιά. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο περίπτερο της Πυροσβεστικής, όπου συνεχάρη τους πυροσβέστες για την τιτάνια προσπάθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού και εξήρε την συμβολή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το περίπτερο της ομάδας του Ηρακλή, ενώ σε λίγη ώρα θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Ινδίας.

Τις δεσμεύσεις του για τους επόμενους 12 μήνες, θα αναπτύξει το βράδυ ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο, εγκαινιάζοντας την ΔΕΘ, με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους».

Αυτό επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης θα αναφερθεί σε 4 πεδία που υπηρετούν την ανάπτυξη, και συγκεκριμένα τη φορολογική πολιτική, τις επενδύσεις, τις εργασιακές σχέσεις και το ψηφιακό κράτος, ενώ θα αναφερθεί ειδικά στην παρουσίαση των έργων που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, στις 10.00 ορίζεται η συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ, και ακολουθεί περιήγηση περίπτερα της έκθεσης. Χθες το βράδυ ενημερώθηκε για τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία», ενώ συναντήθηκε με τους παίχτες της εθνικής ομάδας τυφλών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πλέγμα οριζόντιων πολιτικών για τα ΑμεΑ, στο οποίο εμπλέκονται όλα τα υπουργεία.

Ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του θα έχει 4 άξονες:

  • Φορολογία και φορολογική πολιτική

Θα μιλήσει για τις μειώσεις φόρων που ήδη έγιναν -νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα (ΕΝΦΙΑ)- και θα αναφερθεί στην ελάφρυνση των βαρών για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα που σκοπεύει να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

  •  Επενδύσεις
  •  Εργασιακές σχέσεις

Αναμένεται να τονίσει ότι στόχος είναι η προστασία των εργαζομένων, η στήριξή της πλήρους απασχόλησης, και η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

  •  Ψηφιακό κράτος

Εν τω μεταξύ, μιλώντας χθες στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη συμπρωτεύουσα, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, υπογράμμισε ότι στόχευση της κυβέρνησης είναι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης και χαμηλότερο κόστος δανεισμού για κράτος, τράπεζες και επιχειρήσεις, ώστε να υπάρξει περιθώριο περαιτέρω μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

«Έχουμε άριστες σχέσεις με την Ελλάδα, μακροχρόνιους φιλικούς δεσμούς, αλλά πρέπει να την ενισχύσουμε με μια πολύ ισχυρότερη οικονομική, εμπορική και επενδυτική συνεργασία» διαμηνύει η πρεσβευτής της Ινδίας στην Ελλάδα Σάμα Τζέιν (Shamma Jain).

Την αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και την παρουσία του στη ΔΕΘ προετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα της μείωσης των πλεονασμάτων ασκεί ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης.