Για τις αρνητικές συνέπειες των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην ελληνική οικονομία και στο περιβάλλον και για την ανάγκη κλεισίματός τους μίλησε στην εκπομπή One Direct ο αναλυτής του Green Tank, Νίκος Μάντζαρης

«Τα τελευταία 3,5 χρόνια η λιγνιτική βιομηχανία στη χώρα μας έχει ζημιές 700 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, δυστυχώς, έχουμε την χειρότερη ποιότητα λιγνίτη στην Ευρώπη. Με μεγάλες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα» σημείωσε ο κ. Μάντζαρης.

«Κατά την άποψή μας, θα πρέπει να κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες. Μάλιστα κάποιες άμεσα. Όπως αυτές στην Πτολεμαϊδα, στο Αμύνταιο, στον Άγιο Δημήτριο, στην Μεγαλόπολη. Και δε λέω να πωληθούν, διότι με τέτοιες ζημίες που έχουν κανείς δεν θα τις αγοράσει. Κι αν κάποιος τις αγοράσει, θα χρειάζεται συνεχώς επιδοτήσεις. Και ποιος τις πληρώνει τις επιδοτήσεις; Οι φορολογούμενοι» υποστήριξε σχετικά. «Καταλαβαίνω ότι θα υπάρξουν πολλοί άνεργοι στις περιοχές που λειτουργούν οι λιγνιτικές μονάδες. Κι αυτό είναι πολύ στενάχωρο και πρέπει να ιδωθεί το πρόβλημα. Ωστόσο η συνέχιση της λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων είναι πολύ κοστοβόρα πέρα από ριπογόνα και πρέπει να λυθεί άμεσα και αυτό το πρόβλημα. Κοστίζει η λειτουργία τους στους πολίτες. Ευτυχώς οι εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού, του κ. Χατζηδάκη για τη λιγνιτική βιομηχανία είναι στη σωστή κατεύθυνση» κατέληξε.

(πηγή: opentv.gr/in.gr)