ΣΥΡΙΖΑ: «Σε Ποιους Κλείνει το Μάτι ο κ. Μητσοτάκης Ανακινώντας το Θέμα της Εκτροπής του Αχελώου;»,

ΣΥΡΙΖΑ: «Σε Ποιους Κλείνει το Μάτι ο κ. Μητσοτάκης Ανακινώντας το Θέμα της Εκτροπής του Αχελώου;»,
energia.gr
Τρι, 10 Σεπτεμβρίου 2019 - 16:49

«Σε ποιους κλείνει το μάτι και για ποιον ακριβώς λόγο, ο κ. Μητσοτάκης ανακίνησε το θέμα της εκτροπής του Αχελώου;», αναρωτιέται ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος

Το ερώτημα αυτό έθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας υπενθυμίζοντας τη σταθερή πολιτική αρχών που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια ευρύτερη αποδοχή της άποψης ότι το σχεδιαζόμενο φαραωνικό έργο ήταν νομικά έωλο και καταστροφικό αναπτυξιακά και οικολογικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, τάχθηκε υπέρ της μερικής εκτροπής του Αχελώου. Συγκεκριμένα, δήλωσε «ότι αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να υπάρχει ένα ισχυρό περιβαλλοντικό επιχείρημα για μια, περιορισμένης έκτασης, μερική εκτροπή του Αχελώου, η οποία δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση το υδατικό δυναμικό της δυτικής Ελλάδος αλλά θα προσφέρει μια σημαντική ανακούφιση για τη Θεσσαλία και θα μας επιτρέψει να ξεφύγουμε από πρακτικές οι οποίες είναι εξαιρετικά επιβαρυντικές για το περιβάλλον». 

Ο κ. Βαρεμένος καλεί τους φορείς της Αιτωλοακαρνανίας να πάρουν θέση για να αποτραπεί η καταστροφική αυτή παλινδρόμηση.