H Vestas Ανέλαβε την Προμήθεια Ανεμογεννητριών 43 MW για Τρία Αιολικά Πάρκα στην Β. Ελλάδα

H Vestas Ανέλαβε την Προμήθεια Ανεμογεννητριών 43 MW για Τρία Αιολικά Πάρκα στην Β. Ελλάδα
energia.gr
Τρι, 24 Σεπτεμβρίου 2019 - 19:06

To χαρτοφυλάκιο της Vestas περιλαμβάνει μια ελληνική παραγγελία για ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 43 μεγαβάτ, που σχεδιάζεται να εγκατασταθούν σε 3 αιολικά πάρκα της Μάρμαρα Παυλίδης Α.Ε.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του renews.biz, το συμβόλαιο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση 12 τουρμπίνων V136-3.6 μεγαβάτ, για τρία αιολικά έργα στις τοποθεσίες «Δίδυμα», «Μαύρα Λιθάρια» και «Δύο Πέτρες», στην Βόρεια Ελλάδα.

Να προσθέσουμε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει μια εικοσαετή συμφωνία διαχείρισης 4000 και παροχής υπηρεσιών. Η παράδοση των ανεμογεννητριών προγραμματίζεται το τρίτο τρίμηνο του 2020, με την λειτουργία των πάρκων να αναμένεται στο αμέσως επόμενο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Σχολιάζοντας την νέα συμφωνία ο Μάριος Ζάνγκας από την Vestas Hellas ανέφερε ότι : «Η αξιοποίηση της ικανότητάς μας να αναπτύσσουμε λύσεις αιχμής και η ανταγωνιστικότητά μας σε δημοπρασίες έχουν καθοριστική σημασία για την επιτυχία για την κατοχύρωση της εν λόγω παραγγελίας».

«Είμαστε υπερήφανοι για την εμπιστοσύνη που μας έδωσε η εταιρεία Παυλίδης, όπως αποδεικνύει η εικοσαετής συμφωνία και προσβλέπουμε να κάνουμε μαζί τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε ο ίδιος.