Εξαιρετικό υπήρξε το κλίμα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το προεδρείο του ΣΕΒ, στην οποία κυριάρχησαν το ενεργειακό, οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και ο καθορισμός χρήσεων γης το κλίμα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συγκροτηθεί κοινή επιτροπή η οποία θα εξετάσει τα ζητήματα, με έμφαση 

στην αγορά ενέργειας στην οποία το υπουργείο θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό, Γεράσιμο Θωμά και την γενική γραμματέα, Αλεξάνδρα Σδούκου.

«Υπήρξε συμφωνία των δύο πλευρών ότι, μαζί με τη διάσωση της ΔΕΗ που είναι κομβικής σημασίας, θα πρέπει να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός και η απελευθέρωση της αγοράς» δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνάντηση και επισήμανε ότι χωρίς επιτάχυνση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, δεν μπορεί να στηριχθεί η αναπτυξιακή προσπάθεια της κυβέρνησης. Για τον ίδιο λόγο, θα προχωρήσει άμεσα ο καθορισμός των χρήσεων γης, ο οποίος σήμερα καλύπτει μόνον το 20% της χώρας.

«Το 50% της οικονομίας είναι η ψυχολογία και πράγματι ο ΣΕΒ θεωρεί ότι είναι θετική η ψυχολογία στην αγορά αυτή τη στιγμή και ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής που βοηθούν την επιχειρηματικότητα», έσπευσε να δηλώσει ο πρόεδρος των βιομηχάνων, Θ. Φέσσας. Χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική τη συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τονίζοντας ότι επικεντρώθηκε σε θέματα της παραγωγής, της χωροταξίας και της εν γένει ευστάθειας της αγοράς ενέργειας, για την οποία παρατήρησε ότι είναι βασική για τη βιομηχανία. Τέλος, πρόσθεσε, ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι εδώ για να επενδύσουν και για να δημιουργήσουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.