ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο. «Δεν συνοδοιπορούμε σε επίπεδο συμφέροντος. Δεν προσφέρει γερά θεμέλια το συμφέρον επειδή είναι πρόσκαιρο. Εμείς προσφέρουμε σταθερότητα», ανέφερε ο κ. Κενεβέζος στην ομιλία του στο συνέδριο του ΙΕΝΕ και πρόσθεσε: «Δεν αποτελεί βραχνά για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία προσπαθεί να την ανάγει σε τέτοιο.
Ο Πρέσβης της Κύπρου είπε, ακόμη πως η ενέργεια είναι ο πυλώνας και η ασφαλιστική δικλείδα και σημείωσε, τέλος, πως «επειδή έχουμε ένα ταραχοποιό στοιχείο στη γειτονιά μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε σε επίπεδο συνεργασιών και συνέργειας.»
Την πρώτη Οκτωβρίου, με αφορμή την 59η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου, ο κ. Κενεβέζος είχε αναφέρει τα εξής σε σχετική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: «Μια παράκληση. Μην λησμονάτε την Κύπρο. Είναι κομμάτι της καρδιάς μας. Η κυπριακή δημοκρατία είναι ένας νέος άνθρωπος στον παγκόσμιο χάρτη. Μόλις 59 χρόνων. Μπορεί να μην έζησε σε μεγάλη έκταση αλλά έζησε με ένταση», σημείωσε στο χαιρετισμό του.
Ο κ. Κενεβέζος γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1972. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Διετέλεσε Πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης Αναγέννησης Αθηνών. Πρόεδρος της ΕΦΕΚ Αθηνών και Πρόεδρος της ΠΟΦΝΕ. Από την 1η Ιουλίου 2014 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, με παράλληλες εκτός έδρας διαπιστεύσεις σε Αλβανία (Τίρανα) και Γεωργία (Τιφλίδα).
Πριν την τοποθέτησή του στην Αθήνα, τον Μάρτιο του 2013, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, τα οποία διατήρησε έως τον Μάρτιο του 2014. Από το 1997 ως το 2013 άσκησε το λειτούργημα του δικηγόρου. Από το 2008 διατηρούσε δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό. Επί σειρά ετών (2007 – 2014) διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος και Επίτροπος Δικαιοσύνης και Νομικών Υποθέσεων (2009 – 2014).
Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων από δήμους, πανεπιστήμια και οργανώσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Είναι επίτιμος δημότης Χίου και Οινουσσών. Είναι, επίσης, Υποψήφιος Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντάσσονται στο χώρο της ηθικής φιλοσοφίας του Δικαίου γενικότερα, της φιλοσοφίας των Διεθνών Σχέσεων (PhD c., in International Ethics: Philosophy and Public Affairs) ειδικότερα, και ιδίως αφορούν ζητήματα που σχετίζονται με τη Πολιτική Φιλοσοφία, τη πολιτική και ηθική κυριαρχία στον διεθνή χώρο, τις πολιτικές όψεις του διεθνούς δικαίου, τον ρόλο των διεθνών θεσμών και των ιστορικών διεθνών επεμβάσεων στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Έχει συμμετάσχει σε σειρά διαλέξεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου, του ΕΚΠΑ, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Νομικής Βιβλιοθήκης. Λαμβάνει μέρος σε συνέδρια, ως επί το πλείστον πολιτικά και ημερίδες ως προσκεκλημένος ομιλητής. Καταπιάνεται με τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και ασφαλώς με τις διάφορες πτυχές του κυπριακού ζητήματος στη διεθνή και εσωτερική πολιτική σκηνή.
Τέλος, άρθρα του έχουν συμπεριληφθεί σε επιστημονικούς τόμους της ημεδαπής και της αλλοδαπής καθώς και σε εγχώρια επιστημονικά περιοδικά, ενώ αρθρογραφεί συστηματικά στον ημερήσιο και εβδομαδιαίο Τύπο.