Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αύριο Τετάρτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο. Ο Τούρκος πρόεδρος, είπε νωρίτερα σε ομιλία του ότι θα πει στον Έλληνα πρωθυπουργό πως «η Ελλάδα μπορεί να κάνει τα βήματα που θέλει και εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα»

και πρόσθεσε ότι «η συμφωνία με τη Λιβύη ισχύει», σχολιάζοντας μάλιστα την πρόθεση της Αθήνας να απελάσει το Λίβυο πρέσβη ότι μπορεί ο πρέσβης της Λιβύης να αποχωρίσει από την Αθήνα πριν τον απελάσουν.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει ότι θα έθετε το ζήτημα των τουρκικών ενεργειών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και κυρίως στο γεύμα που θα έχει αύριο με τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Η Τουρκική πλευρά ήθελε να είναι «τετ α τετ» ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν αλλά η Αθήνα ζήτησε να γίνει με αντιπροσωπίες, αίτημα το οποίο και έγινε δεχτό από την τουρκική πλευρά.

Παρόντες από την ελληνική πλευρά θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.