Χρήστος Αρώνης: Αναγκαιότητα η Άμεση Επανεκκίνηση των Ερευνών και της Παραγωγής των Ελληνικών Υδρογονανθράκων

Χρήστος Αρώνης: Αναγκαιότητα η Άμεση Επανεκκίνηση των Ερευνών και της Παραγωγής των Ελληνικών Υδρογονανθράκων
energia.gr
Τετ, 4 Δεκεμβρίου 2019 - 20:18

Μια άμεση και δυναμική επανεκκίνηση των Ερευνών & της Παραγωγής Εγχωρίων Υδρογονανθράκων (Ε&Π Υ/Α), θα έδινε στην Ελλάδα μια μοναδική δυνατότητα, κατά πρώτο λόγο, να χρηματοδοτήσει, σε ορίζοντα 50ετίας, την ανάκαμψη της οικονομίας της και την ταχύρρυθμη ανάπτυξη της 

σε όλους τους τομείς και κατά δεύτερο, να εξασφαλίσει, με τους κατάλληλους εξοπλισμούς και την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού των ενόπλων της δυνάμεών της, τη σημαντική ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της, ώστε να μπορεί να προασπίζει, αυτοδύναμα, τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε επιβουλής.

Οι φιλόδοξες και απόλυτα εύλογες αυτές επιδιώξεις της χώρας μας, αποτελούν, ταυτόχρονα, και δύο από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την επιβίωση της στο μέλλον, καταλήγει στην πρώτη επισήμανσή του ο κ. Χρήστος Αρώνης, παρουσιάζοντας τη μελέτη με θέμα "Σκοπιμότητα άμεσης επανεκκίνησης των Ερευνών & της Παραγωγής Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα", στην Ημερίδα που οργάνωσαν οι Rebublicans Overseas-Greek Chamber στην Aθήνα, την 1η Νοεμβρίου.

Στη δεύτερη επισήμανσή του, ο κ. Αρώνης αναφέρει ότι, έως σήμερα, όλες οι  πρωτοβουλίες της Ελληνικής Πολιτείας που αποσκοπούσαν στην προώθηση της εκμ/σης των ελληνικών Υ/Α, συνάντησαν, διαχρονικά, πολλά και ποικίλα «εμπόδια», τα οποία παραπέμπουν σε κύκλους που υπηρετούν οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα στο «εσωτερικό» ή στο «εξωτερικό» της χώρας. Τα εμπόδια αυτά, οδήγησαν, στο παρελθόν, στον «αποπροσανατολισμό», στην «καθυστέρηση» ή ακόμα και στην «μακροχρόνια διακοπή» των ανωτέρω πρωτοβουλιών, προκαλώντας τεράστιες ζημίες στη χώρα. 

Μπορείτε να διαβάσετε το σύνολο της παρουσίασης στις Ενεργειακές Μονογραφίες του energia.gr.