εν λόγω δικαστικού και πιθανής Προέδρου της Δημοκρατίας όσον αφορά την κλιματική "κρίση". Στο παρόν άρθρο κρίνονται οι απόψεις, όπως αυτές εκφράσθηκαν σε ομιλία και όχι το πρόσωπο. Οι απόψεις αυτές δεν αποτελούν μέρος κάποιας δικαστικής απόφασης, οπότε ο κάθε επιστήμονας μπορεί να τις κρίνει.
Στην ομιλία της η κ. Σακελλαροπούλου ήταν σαφέστατη όσο αφορά τους υδρογονάνθρακες και την κλιματική "κρίση": «...Είναι γνωστό ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται (…) Η πλειονότητα των πρόσφατων μελετών που έχουν διενεργηθεί στηριζόμενες σε αξιόπιστα υπολογιστικά μοντέλα έχουν δείξει (...) ότι εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής η στάθμη της θάλασσας αυξάνεται, οι παγετώνες λιώνουν και η τυπολογία της ατμόσφαιρας αλλάζει. (...) οι ανθρώπινες δραστηριότητες -κυρίως αυτές που εξαρτώνται από την καύση ορυκτών καυσίμων- έχουν προκαλέσει αύξηση των ποσοτήτων διοξειδίου του άνθρακα και των άλλων "αερίων του θερμοκηπίου" (...)
»Η κλιματική δικαιοσύνη δεν έχει βρει ακόμη την αποτύπωσή της σε νομικώς δεσμευτικά κείμενα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει την προσφυγή των ενδιαφερομένων σε κάποιο δικαστήριο προκειμένου να απαιτήσουν την επιδίωξη των στόχων και την εφαρμογή των δράσεων που προαναφέρθηκαν...».
Καταρχήν, σε ποιά μέρη του πλανήτη είδε η κ. Σακελλαροπούλου ως γεγονός την αλλαγή της στάθμης στη θάλασσα; Από τη δεκαετία του 1980 ακούγονται οι επιστημονικές προφητείες ότι οι Μαλδίβες θα είχαν ήδη βουλιάξει το 2018 και αυτές δεν βούλιαξαν. Για το 2020 οι επιστημονικές προφητείες προβλέπουν ότι θα είχε ήδη ανέλθει η στάθμη της θάλασσας κατά 6 μέτρα. Πού συνέβη αυτό; Πώς "είναι γνωστό"; Ας το υποδείξει η κ Σακελλαροπούλου.
Η επιστήμη απαιτεί την εξέταση γεγονότων και όχι αμφισβητούμενων "υπολογιστικών (θεωρητικών) μοντέλων". Η επιστήμη, δεν κρίνει βάσει της "πλειονότητας" των επιστημονικών απόψεων. Η επιστήμη δεν λειτουργεί βάσει της πλειοψηφίας και των δημοσκοπήσεων. Η πλειονότητα των επιστημόνων στις αρχές του 1900 πίστευαν ότι οι Αρειανοί σκάβουν λαγούμια στον πλανήτη μας ώστε να μας κατακτήσουν.
31.487 επιστήμονες
Ευτυχώς, και τότε όπως σήμερα, υπήρξαν επιστήμονες οι οποίοι αμφισβήτησαν αυτή την παράλογη άποψη η οποία όμως, ως καταστροφολογία, είχε βρει τεράστια απήχηση στην τότε ευκολόπιστη κοινή γνώμη. Στη σημερινή εποχή, δυστυχώς, κάθε αντίθετη άποψη καταπνίγεται ως ψευδοεπιστήμη και αυτοί που τολμούν να την εκφέρουν χαρακτηρίζονται ως αρνητές της θρησκευτικής άποψης της επιστημονικής πλειονότητας.
Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν πραγματικά επιθυμεί η κ. Σακελλαροπούλου να δει μία μεγάλη και μαζική εκφορά επιστημονικής άποψης για τα κλιματικά θέματα ας ρίξει μία ματιά σε μία παλαιότερη λίστα συγκέντρωσης υπογραφών από 31.487 Αμερικανούς επιστήμονες (μεταξύ των οποίων 9.029 κάτοχοι διδακτορικών, οι περισσότεροι εκ των οποίων μηχανικοί) οι οποίοι από το 1997 βροντοφώναξαν ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις που να αποδεικνύουν ότι το ανθρωπογενές διοξείδιο του άνθρακα θα επιφέρει την καταστροφή του πλανήτη.
Αν πράγματι ορισμένοι πιστεύουν ότι το 97% των επιστημόνων υιοθετεί την άποψη ότι κινδυνεύουμε από την Κλιματική Αλλαγή τότε, λογικά, αυτοί οι επιστήμονες θα πρέπει να ανέρχονται --μόνο στις ΗΠΑ-- και σύμφωνα με το νούμερο των 31.487 που διαφωνούν - σε περίπου 1.018.079 επιστήμονες μηχανικοούς-κάτοχους διδακτορικών με γνώσεις φυσικής, χημείας, μαθηματικών και μηχανικής. Πού είναι αυτοί οι επιστήμονες στις ΗΠΑ; Σε παγκόσμιο επίπεδο δε, το νούμερο αυτό θα ήταν εξωφρενικό.
Για ακόμη πιο πρόσφατες επιστημονικές απόψεις η κ. Σακελλαροπούλου μπορεί να ψάξει εκατοντάδες πρόσφατα επιστημονικά άρθρα τα οποία και αυτά υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει Κλιματική Αλλαγή, αλλά υπάρχουν κλιματικές αλλαγές εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια και ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση.
Κλιματική μετανάστευση
Ένα ακόμη ενδιαφέρον σημείο από την ομιλία της κ. Σακελλαροπούλου αφορά την κλιματική μετανάστευση: Ανέφερε η κ. Σακελλαροπούλου: «...Το ανώτατο δικαστήριο ενός από τα ομόσπονδα κράτη του Πακιστάν έκρινε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί «σημαντική πρόκληση της εποχής μας», η οποία «οδήγησε σε μεγάλες πλημμύρες και ξηρασίες, εγείροντας σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια του νερού και των τροφίμων» και «αποτελεί έναν υπαρκτό κίνδυνο για την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών του Πακιστάν...».
Αυτό ακριβώς επικαλούνται και Πακιστανοί μετανάστες. Αυτό υποστήριζε και ο Γιώργος Παπανδρέου: λόγω της Κλιματικής Αλλαγής θα υπάρξει μεταναστευτικό πρόβλημα. Η άποψη της κ. Σακελλαροπούλου, αν δεν κάνω λάθος, νομιμοποιεί-δικαιολογεί την αθρόα μετανάστευση των Πακιστανών στη χώρα μας με πρόσχημα τη κλιματική "κρίση".
Στο σημείο αυτό ας γίνει η υπενθύμιση της "περίεργης" γεωπολιτικής στάσης του Πακιστάν στα τεκταινόμενα της Ανατολικής Μεσογείου. Αναρωτιέται κανείς εάν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας-Πακιστάν στη Μεσόγειο θα είχαν είχαν στόχο να προστατευτούν από τα πακιστανικά πολεμικά οι υπήκοοι του Πακιστάν που ήρθαν στην Ελλάδα ως μετανάστες εξαιτίας της κλιματικής "κρίσης".
Κλιματική δικαιοσύνη
Ωστόσο, η πιο "περίεργη" αναφορά της κ. Σακελλαροπούλου ήταν η χρήση της φράσης "κλιματική δικαιοσύνη". Μπορεί να μας εξηγήσει η κ. Σακελλαροπούλου τι ακριβώς σημαίνει αυτή η φράση; Πριν λίγο καιρό ένας καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστημίο της Κοπεγχάγης Ole Wæver ανέφερε την πιθανότητα ένοπλης παρέμβασης των κυανόκρανων του ΟΗΕ σε όσες χώρες δεν υπακούσουν–συνδράμουν στην αντιμετώπιση της κλιματικής "κρίσης".
Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο εν λόγω ακαδημαϊκός χρησιμοποίησε ως υπόδειγμα–πρότυπο για την εφαρμογή σκληρών μέτρων με πυγμή την Ελλάδα στην οποία εφαρμόσθηκαν τα σκληρά μέτρα των μνημονίων!
Με λίγα λόγια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κάποιο πρωί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ –-σύμφωνα με τα λεγόμενα του καθηγητή-- να διατάξει την εφαρμογή στρατιωτικών μέτρων σε όποια χώρα δεν εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής δήθεν κρίσης; Και μάλιστα με πρότυπο – υπόδειγμα την Ελλάδα στην οποία εφαρμόσθηκαν τα σκληρά μέτρα τριών μνημονίων!
Διακηρύσσοντας κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άνοιξε την πόρτα στην υιοθέτηση υπερβολικών μέτρων τα οποία θα μπορούσαν να παραβιάσουν τις ατομικές ελευθερίες των Ευρωπαίων πολιτών και να διαβρώσουν τη δημοκρατία στην ΕΕ.
Η κλιματική συζήτηση έχει γίνει ένα πολιτικό μέσο για την εφαρμογή μιας ατζέντας λαϊκισμού. Ακούγεται τρομακτικό; Τόσο τρομακτικό όσο και η επίκληση της «κλιματικής δικαιοσύνης». Τί υπονοεί η φράση «κλιματική δικαιοσύνη»; Ότι όποιος επιστήμονας δεν αποδέχεται τα επιστημονικά θεωρητικά μοντέλα της κλιματικής καταστροφολογίας θα δικάζεται από «κλιματικό δικαστήριο»;
Όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στο παρελθόν δύο φορές είχε επιβληθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην Ευρώπη. Την πρώτη φορά ήταν το 1933: με την επίκληση «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» είχε επιβληθεί το καθεστώς της Βαϊμάρης (άρθρο 48 Συντάγματος Βαϊμάρης). Έπειτα προέκυψε η επικράτηση του τέρατος του ναζισμού και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.
Απάνθρωπα τερατουργήματα
Η κ. Σακελλαροπούλου ας ενημερωθεί ότι εάν θέλει πραγματικά να ασκήσει με δημοκρατικό τρόπο τα ιερά καθήκοντα της ΠτΔ θα πρέπει να ακούει και την άλλη άποψη με επιστημονικά κριτήρια και όχι με πολιτικά κριτήρια. Όποτε η επιστήμη μετεβλήθη σε πολιτική, τότε προέκυψαν απάνθρωπα τερατουργήματα. Δυστυχώς, αυτό που συμβαίνει σήμερα με την κλιματική καταστροφολογία είναι ότι η επιστήμη μετετράπη σε πολιτική. Αυτό είναι επικίνδυνο για το δημοκρατικό πολίτευμα.
Ας ενημερωθεί η κα. Σακελλαροπούλου ότι η κλιματική καταστροφολογία αμφισβητείται εδώ και πάρα πολύ καιρό και αυτή η αμφισβήτηση έχει πάρει επίσημη μορφή στην ΕΕ: πάνω από 800 επιστήμονες από 35 χώρες έχουμε αποστείλει σχετική επιστολή στην Κομισιόν και στον ΟΗΕ ζητώντας τη διεξαγωγή παγκόσμιου επιστημονικού συνεδρίου το 2020 με συμμετοχή όλων των πλευρών: τόσο των επιστημόνων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει κλιματική κρίση όσο και των επιστημόνων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση. Μέχρις στιγμής, τόσο η ΕΕ όσο και ο ΟΗΕ, δεν έχουν απαντήσει σε αυτή την επιστολή. Γιατί άραγε; Φοβούνται κάτι;
Με όλον το σεβασμό, οι απόψεις της κ. Σακελλαροπούλου δεν χρήζουν επιστημονικής βάσης και απορρίπτονται ως αβάσιμες και μη-ορθές επιστημονικά. Ας ευχηθούμε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην ασκήσει τα προεδρικά της καθήκοντα με τέτοιες απόψεις.
*(Από το slpress.gr)