Σαφές μήνυμα προς τις Βρυξέλλες και τους ανταγωνιστές της ΔΕΗ στέλνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τις αρμόδιες διευθύνσεις της Κομισιόν για τα αντιμονοπωλιακά μέτρα που θα εφαρμοστούν στην λιγνιτική παραγωγή και την αγορά ηλεκτρισμού.

Με συνέντευξη του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο κ. Στάσσης υπογραμμίζει πως «η ΔΕΗ σε κάθε περίπτωση θα τηρήσει όσα συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς. Η εταιρεία, όμως, δεν μπορεί να πουλά κάτω του κόστους της».

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ αποκάλυψε, επίσης, ότι η επιχείρηση διεκδικεί «κάποιου είδους μηχανισμό επανάκτησης του κόστους για τη διατήρηση της λειτουργίας των λιγνιτικών σταθμών της», ενώ ανήγγειλε το σβήσιμο της πρώτης μονάδας του Αμυνταίου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αφού έχει ολοκληρωθεί, πρώτα, η αναμενόμενη επένδυση από τρίτο στην τηλεθέρμανση.

Όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, ο κ. Στάσσης επισήμανε ότι θα διατεθεί πακέτο μετοχών, σε ποσοστό μέχρι 49%, προσδοκώντας την εύρεση επενδυτή, στον οποίο θα δοθούν αυξημένα δικαιώματα μειοψηφίας, έως το τέλος του χρόνου.

Τέλος, σε σχέση με την ΛΑΡΚΟ θέτει ως απόλυτη ημερομηνία για το κατέβασμα του διακόπτη την 17η Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι η νέα παύση πληρωμών της τάξης των 20 – 40 εκατ. ευρώ, εξανέμισε τα οφέλη από τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της χαμηλής τάσης και προανήγγειλε την υιοθέτηση πιο επιθετικής πολιτικής για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, καθώς και προσαρμογή του ωραρίου των καταστημάτων της, με εκείνα του λιανικού εμπορίου.