Μηχανισμό Ισχύος ή Άλλης Μορφής Επιδοτήσεις Ζητά ο Σύνδεσμος Zukunft Erdgas για Κατασκευή νέων Μονάδων Φ. Αερίου στην Γερμανία

Μηχανισμό Ισχύος ή Άλλης Μορφής Επιδοτήσεις Ζητά ο Σύνδεσμος Zukunft Erdgas για Κατασκευή νέων Μονάδων Φ. Αερίου στην Γερμανία
energia.gr
Πεμ, 13 Φεβρουαρίου 2020 - 19:08

Ενώ η Γερμανία προβαίνει σταδιακά σε απόσυρση των μονάδων πυρηνικής ενέργειας και άνθρακα, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο αποκτούν ολοένα και πιο αναβαθμισμένο ρόλο για την ευστάθεια του συστήματος, όπως τόνισε ο σύνδεσμος Zukunft Erdgas.

Υπό ατυτό το πρίσμα ζήτησε να επιδοτηθεί η πρόσθετη κατασκευή μονάδων αυτού του τύπου, μέσω των μηχανισμών ισχύος. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Συνδέσμου, Τιμ Κέλερ, "πρέπει τώρα να συζητήσουμε το πλαίσιο για τις επενδύσεις σε νέες μονάδες, ώστε να είναι έτοιμες έως το 2030".

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Uniper, τόνισε ότι η Γερμανία χρειάζεται μια ομοφωνία για το πώς θα εξασφαλίσει τη μελλοντική επάρκεια ισχύος της. "Έως ότου ξεκαθαριστεί αυτό, κανείς δεν θα κατασκευάσει νέες μονάδες", ανέφερε.

Εκτός από το μηχανισμό ισχύος, η Zukunft Erdgas έχει προτείνει και άλλους τρόπους επιδότησης, όπως άμεσες πληρωμές ανά εγκατεστημένη ισχύ που βρίσκεται σε εφεδρεία, ή ακόμη και δημοπρασίες για στρατηγικά αποθέματα.