Το Δεύτερο Πράσινο Ομόλογο της Vattenfall Συγκέντρωσε 500 εκατ. Ευρώ -Θα Διατεθούν για την Αύξηση της Διείσδυσής της σε ΑΠΕ

Το Δεύτερο Πράσινο Ομόλογο της Vattenfall Συγκέντρωσε 500 εκατ. Ευρώ -Θα Διατεθούν για την Αύξηση της Διείσδυσής της σε ΑΠΕ
energia.gr
Παρ, 6 Μαρτίου 2020 - 19:32

Νέο πράσινο ομόλογο συνολικής αξίας 500 εκατ. ευρώ εξέδωσε η σουηδική κρατική Vattenfall, με σκοπό να χρηματοδοτήσει επενδύσεις σε έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η δημόσια προσφορά ξεκίνησε την Πέμπτη και έγινε αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος από ευρωπαίους επενδυτές, ενώ, υπερκαλύφθηκε κατά περισσότερες από 6 φορές, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Πρόκειται για το δεύτερο «πράσινο» ομόλογο της Vattenfall που αποσκοπεί στο να στηρίξει την στρατηγική της στην παραγωγή καθαρής ενέργειας και σε έξυπνες-κλιματικά-λύσεις. Και στην πρώτη περίπτωση, η έκδοση υλοποιήθηκε μέσω δημόσιας προσφοράς και μέχρι το ποσό των 500 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στην κατανομή των τίτλων, τα εν λόγω κεφάλαια θα αξιοποιηθούν για την μεγαλύτερη διείσδυση σε ΑΠΕ και σχετικές υποδομές, ενεργειακή αποδοτικότητα, εξηλεκτρισμό των μεταφορών, καθώς και στους τομείς της θέρμανσης και των βιομηχανικών έργων.

«Η Vattenfall έχει αξιόλογα επενδυτικά πλάνα για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας να επενδύει με άξονα την παραγωγή από καθαρά καύσιμα», επισημαίνει σχετικά, η CFO της εταιρείας, Anna Borg.