Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχε υποχωρήσει ακόμη και στα 45,28 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή, σε νέα χαμηλά από τον Ιούνιο του 2017.
Επίσης, στην αγορά της Νέας Υόρκης, το αμερικανικό WTI, για παραδόσεις Απριλίου υποχωρούσε, την ίδια ώρα, στα 41,94 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας απώλειες 8,63%, ενώ στο άνοιγμα των συναλλαγών, είχε φθάσει ακόμη και στα 41,77 δολάρια, που αποτέλεσε το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Αύγουστο του 2016.
Αιτία για την αρνητική τροχιά των τιμών του αργού απετεέλεσε το γεγονός ότι ο ΟPEC+ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σχετικά με το ύψος των περικοπών της παραγωγής, λόγω της έξαρσης της επιδημίας του κοροναϊού, αλλά και επειδή η Ρωσία αρνείται να εγκρίνει μεγαλύτερες περικοπές της προσφοράς.
Τα κράτη-μέλη του διεθνούς καρτέλ θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις τους για το θέμα.
"Ο OPEC + είναι αντιμέτωπος με το χειρότερο σενάριο. Χθες το βράδυ παρουσιάσθηκε, το καλύτερο σενάριο: μείωση 1,5 εκατομμυρίων bpd μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, το καθεστώς αυτό εξαρτάται από τη συμμετοχή της Ρωσίας, κάτι που δεν είναι ακόμα εφικτό ", ανέφερε αναλυτής της Capital.
"Τώρα μπορεί να καταλήξει απλώς να επεκτείνει το τρέχον σύστημα παραγωγής, χωρίς πρόσθετες περικοπές, και η αγορά τους τιμωρεί για το εν λόγω πιθανό αποτέλεσμα", πρόσθεσε ο ίδιος για να προειδοποιήσει ότι δίχως μια πρόσθετη περικοπή, της τάξης των τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως, η τιμή του WTI θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμη και στα επίπεδα των 30 δολαρίων.
Η τελευταία φορά που ο ΟΠΕΚ + μείωσε την προσφορά σε τέτοια κλίμακα ήταν το 2008, προκειμένου να υποστηρίξει τις τιμές του αργού αμέσως μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.