Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Alitalia ανακοίνωσε πως αναστέλλει από σήμερα όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα, λόγω κοροναϊού. Η εταιρεία έλαβε αυτήν την απόφαση καθώς η Ιταλική κυβέρνηση επέβαλε αυστηρά μέτρα καραντίνας σε μεγάλο μέρος της χώρας λόγω προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid 19. 

H «κόκκινη ζώνη» απομόνωσης καλύπτει όλη τη Λομβαρδία και άλλες 14 βόρειες επαρχίες. «Από τις 9 Μαρτίου, η ιταλική αεροπορική εταιρεία θα αναστείλει όλες τις εθνικές και διεθνείς πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου. Η τελευταία πτήση της Alitalia στο αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου θα είναι πτήση AZ 605 από τη Νέα Υόρκη που θα προσγειωθεί στις 10:40 το πρωί», σημειώνει η ανακοίνωση.   Προσθέτει ότι, κατά την περίοδο που ορίζει το διάταγμα, δηλαδή μέχρι τις 3 Απριλίου, η Alitalia «θα εκτελεί μόνο εθνικές συνδέσεις από το Linate, με μείωση των συχνοτήτων των εξυπηρετούμενων γραμμών, ενώ οι διεθνείς προορισμοί θα είναι προσιτοί με πτήσεις  μέσω της Ρώμης».

Παράλληλα η εταιρεία προσφέρει στους ενδιαφερόμενους πελάτες τη δυνατότητα να αλλάξουν τα εισιτήριά τους δωρεάν κάνοντας χρήση των οδηγιών στην ιστοσελίδα της.