Την παραλαβή του GasLog Windsor, ενός νεότευκτου πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carrier), μεταφορικής ικανότητας 180.000 κυβικών μέτρων, με προωθητικό σύστημα X-DF και Mark III Flex, ανακοίνωσε η Gaslog. Η εταιρεία επισημαίνει ότι παρά την αναστάτωση που έχει προκληθεί και στη Νότια Κορέα από την επιδημία Covid-19, το πλοίο παραδόθηκε έγκαιρα και θα ξεκινήσει αμέσως να εξυπηρετεί μια επταετούς διάρκειας ναύλωση σε θυγατρική της Centrica plc

Ο κ. Πολ Γόγκαν, διευθύνων σύμβουλος της GasLog, δήλωσε ότι το νεότευκτο GasLog Windsor, που παρελήφθη από τα ναυπηγεία της Samsung, αντιπροσωπεύει επιπλέον 145 εκατ. δολ. EBITDA.

Παράλληλα η GasLog όπως και η συγγενής της εταιρεία GasLog Partners LP ανακοίνωσαν ότι έλαβαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων τους στη θάλασσα και στη στεριά. Μέχρι χθες δεν υπήρξαν γνωστά κρούσματα μόλυνσης από το Covid-19 μεταξύ των πληρωμάτων ή του προσωπικού του ομίλου στη στεριά.

Σε ισχύ οι συμβάσεις

Επίσης, η εταιρεία επισημαίνει ότι όλες οι συμβάσεις ναύλωσης των πλοίων της παραμένουν σε ισχύ.

Σημειώνει επίσης ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 τα πλοία της με tri fuel δραστηριοποιήθηκαν στη spot αγορά με έσοδα τα 44.000 δολάρια την ημέρα κατά μέσο όρο.

Ακόμη, στις 26 Μαρτίου 2020 η Gastrade S.A (στην οποία συμμετέχει η GasLog με 20%) ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της δεσμευτικής φάσης της δοκιμής αγοράς στον πλωτό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, εξέλιξη ουσιαστική για το έργο.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πολ Γόγκαν, σχολιάζοντας την παραλαβή του πλοίου, ανέφερε ότι είναι εξασφαλισμένο με ναυλοσύμφωνο διάρκειας επτά ετών στην Centrica. Το πλοίο είναι το πρώτο από τα επτά νεότευκτα που αναμένεται να παραλάβει η εταιρεία, που είναι συμφερόντων Πήτερ Λιβανού.

(από την εφημερίδα "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ")