Η γαλλο-ολλανδική αεροπορική εταιρεία Air France-KLM ανέφερε ότι η επιβατική κίνηση βυθίστηκε τον Μάρτιο και αναμένει να περικόψει την προγραμματισμένη επιχειρησιακή ικανότητα πάνω από 90% τον Απρίλιο και τον Μάιο εξαιτίας του κορονοϊού. Η εταιρεία ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβατών που μεταφέρθηκαν τον Μάρτιο μειώθηκε κατά 57% στους 3,6 εκατομμύρια, σε σύγκριση με 8,3 εκατομμύρια έναν χρόνο νωρίτερα

εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί παγκοσμίως λόγω της πανδημίας. Παράλληλα ο φορτωτικός παράγοντας υποχώρησε 20,5 μονάδες στο 67%.

Σύμφωνα με τα στοιχε'ια που έδωσε η εταιρεία από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, η επιβατική κίνηση συρρικνώθηκε κατά 20% στους 18,1 εκατομμύρια.

Τέλος ο αερομεταφορέας σε ανακοίνωσή του τονόζει ότι περισσότερο από το 90% της ικανότητάς του αναμένεται να ανασταλεί τον Απρίλιο και τον Μάιο, προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε προβλέψεις για μετά τους δύο μήνες εξαιτίας της υψηλής αβεβαιότητας γύρω από τη διάρκεια της πανδημίας.