Πιστό στις αρχές του για άμεση και διαδραστική σχέση με τους χρήστες του, το energia.gr., το πρώτο ενεργειακό portal της χώρας, συνεχίζει με μια νέα επίκαιρη δημοσκόπηση. Από τα τέλη Ιανουαρίου η Κίνα και από τον Μάρτιο οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο αναγκάστηκαν εξαιτίας της φονικής πανδημίας του κορωνοϊού (Covid 19) να λάβουν πρωτοφανή, σε καιρό ειρήνης, μέτρα για περιορισμό 

 

 

της κυκλοφορίας επιβάλλοντας ταυτόχρονα την κοινωνική αποστασιοποίηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια τεράστια και πρωτοφανή μείωση της ενεργειακής ζήτησης οδηγώντας παράλληλα σε ραγδαία μείωση των τιμών και υποσκάπτοντας σοβαρά την σταθερότητα στις ενεργειακές αγορές. Το energia.gr θέτει μια σειρά καίριων ερωτημάτων προς τους χρήστες του, στην προσπάθεια να αποτυπώσει την εικόνα που υπάρχει για την επόμενη, δύσκολη ημέρα που θα έρθει μετά το τέλος της πανδημίας.

Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος στις ενεργειακές αγορές με την σταδιακή άρση των περιορισμών και την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας.

Θα υπάρξει σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα, θα αργήσει αρκετά ή μήπως ή ζήτηση δεν θα επιστρέψει ποτέ στα επίπεδα πριν το ξέσπασμα της πανδημίας;

Ήδη τα απόνερα άρχισαν να φτάνουν στην περιοχή μας με την αναβολή των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ από την αμερικανική ExxonMobil για ένα τουλάχιστον έτος.

Είμαστε στο δρόμο για την έξοδο ή ακόμα στην αρχή της πανδημίας;