Το Αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. Οι αεροπορικές εταιρείες ελπίζουν ότι η επιβατική κίνηση στις ΗΠΑ, η οποία έχει μειωθεί κατά 95% λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα αρχίσει να ανακάμπτει έως τον Οκτώβριο, αλλά προειδοποίησαν ότι η επιβράδυνση των αεροπορικών ταξιδιών θα μπορούσε να επεκταθεί το επόμενο έτος και ακόμη περισσότερο.

 

Οι American, Delta, United, Southwest, Spirits, JetBlue, Alaska υπέβαλαν αίτημα για επιχορήγηση ύψους $25 δισ. που πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο κρατικής ενίσχυσης που έχει υπάρξει ποτέ. Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση αποτελεί μέρος του πακέτου στήριξης από τον κορονοϊό ύψους $2 τρισ., Cares Act, που υπογράφηκε τον περασμένο μήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες απασχολούν περίπου 750.000 άτομα.

Η Delta δήλωσε ότι θα λάβει επιχορηγήσεις 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια θα είναι ένα ακάλυπτο δάνειο χαμηλού επιτοκίου διάρκειας 10 ετών που πρέπει να αποπληρωθεί και θα παράσχει στην κυβέρνηση εντάλματα να αποκτήσει περίπου το 1% της μετοχής της Delta στα 24,39 δολάρια ανά μετοχή πάνω από πέντε χρόνια.

Η American Airlines ανακοίνωσε ότι θα λάβει επιχορηγήσεις 5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων θα χρειαστεί να αποπληρώσει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Southwest σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι είχε συμφωνήσει κατ 'αρχήν και αναμένει να λάβει 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και θα πρέπει να αποπληρώσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια για 10 χρόνια. Η Southwest θα εκδώσει 2,6 εκατομμύρια εντάλματα στο Υπουργείο Οικονομικών.