Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot SA ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις α΄ τριμήνου μειώθηκαν εξαιτίας του κορονοϊού και της αναστολής λειτουργίας των εργοστασίων της παγκοσμίως, προσθέτοντας πως περιμένει μια ευρεία συρρίκνωση στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Τα έσοδα για το α΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 15,18 δισ. ευρώ, χαμηλότερα σχεδόν 16% σε σχέση με τα 17,9 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο,σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παράλληλα τα στοιχεία για τα έσοδα ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Από τη γαλλική εταιρεία τονίζουν πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν 29% στα 627.024 στο α΄ τρίμηνο και στοχεύουν σε προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο της περιόδου 2019-2021, της τάξης του 4,5%.

"Έχοντας εξασφαλίσει τη ρευστότητά του και μειώνοντας δραστικά το κόστος του, ο όμιλος τώρα εστιάζει στην προετοιμασία της ανάκαμψης σε ένα χαοτικό οικονομικό περιβάλλον”, όπως τόνισε ο Philippe de Rovira, οικονομικός διευθυντής της μητρικής της Peugeot, PSE Groupe.

Η αυτοκινητοβιομηχανία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης εξαιτίας της οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας, και τώρα αναμένει μείωση 25% στην αγορά αυτοκινήτου στην Ευρώπη, 10% στην Κίνα, 25% πτώση στη Λατινική Αμερική και στη Ρωσία πτώση 20%.