Το Nέο Aυτοκίνητο Yδρογόνου με Mηδενικούς Ρύπους σε Κυκλοφορία από τον Ερχόμενο Χρόνο από τη Honda

Το Nέο Aυτοκίνητο Yδρογόνου με Mηδενικούς Ρύπους σε Κυκλοφορία  από τον Ερχόμενο Χρόνο από τη Honda
Παρ, 23 Νοεμβρίου 2007 - 04:48
Η αυτοκινητοβιομηχανία Honda έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου υδρογονοκινούμενου αυτοκινήτου το οποίο θα διατεθεί σε ευρεία κυκλοφορία στα μέσα του επομένου χρόνου σε περιορισμένη έκδοση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Honda έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου υδρογονοκινούμενου αυτοκινήτου το οποίο θα διατεθεί σε ευρεία κυκλοφορία στα μέσα του επομένου χρόνου σε περιορισμένη έκδοση. Το τετράθυρο σεντάν θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και αυτονομία 270 μιλίων. Με μίσθωμα 600$ το μηνά το FCX Clarity γίνεται πλέον προσιτό στον μέσο καταναλωτή. Το ξεχωριστό εξωτερικό του επιτρέπει στον οδηγό να στέλνει οικολογικό μήνυμα.

Παρόμοια τακτική ακολουθεί και η General Motors δοκιμάζοντας 100 μοντέλα Equinox το πρώτο τετράμηνο του 2008. Δέκα από αυτά τα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν πιλοτικά από την εταιρεία Walt Disney. Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτων στο Λος Άντζελες. Η GM αποκάλυψε την υβριδική έκδοση του Silverado με σκοπό να μετατρέψει την Chevrolet σε παγκόσμια δύναμη στην περιβαλλοντολογική τεχνολογία.

Η μεγάλη απήχηση των υδρογονοκινούμενων οχημάτων οφείλεται στην εκπομπή αποκλειστικά και μόνο υδρατμών. Τέτοιου είδους αυτοκίνητα βέβαια απέχουν πολύ από την μαζική παραγωγή εξαιτίας τεχνολογικών εμποδίων, θεμάτων ασφαλείας και περιορισμένης δυνατότητας ανεφοδιασμού.

Η αυτοκινητοβιομηχανία BMW είχε αποκαλύψει πέρυσι το Hydrogen 7, ένα αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση, ωστόσο δεν τέθηκε σε ευρεία κυκλοφορία. Η Honda από την άλλη δεν αποκάλυψε τον ακριβή αριθμό παραγωγής μοντέλων FCX Clarity.

Ο κύριος λόγος που εμποδίζει την μαζική παραγωγή τέτοιων αυτοκινήτων είναι η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την παροχή υδρογόνου που θα τροφοδοτεί το αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα υδρογόνου έχουν ακόμη απαγορευτικές τιμές (το FCX Clarity κοστίζει 70000 ευρώ).