Ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποίησε πως η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δεν θα ξαναρχίσει τις πτήσεις, αν είναι υποχρεωμένη να κρατάει άδεια τα μεσαία καθίσματα στα αεροπλάνα ώστε να διατηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας εξαιτίας του κορονοϊού, απαντώντας έτσι ουσιαστικά στην πρόταση ανώτατου στελέχους ανταγωνιστικής εταιρείας χαμηλού κόστους, αλλά και στις ρυθμιστικές αρχές της Ιρλανδίας.

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Ο'Λίρι λέει πως προειδοποίησε την ιρλανδική κυβέρνηση πως, αν προβλέπει να επιβάλει τέτοιους κανόνες, "είτε θα πληρώσει το μεσαίο κάθισμα είτε δεν θα πετάξουμε", επειδή "δεν μπορούμε να κερδίσουμε χρήματα με ποσοστό πληρότητας 66%".

Σύμφωνα με τον ίδιο, το να μείνουν κενά τα μεσαία καθίσματα δεν εγγυάται επαρκή απόσταση ασφαλείας και συνεπώς "πρόκειται για μια ηλίθια ιδέα που σε κάθε περίπτωση δεν οδηγεί πουθενά", ενώ μιλώντας στο Reuters πρόσθεσε “βρισκόμαστε σε διάλογο με τις ρυθμιστικές αρχές που κάθονται στα σπίτια τους και επινοούν περιοριστικά μέτρα όπως η ”αφαίρεση” των μεσαίων καθισμάτων, κάτι που είναι απλώς ανοησία”. 

Να σημειωθεί ότι την πρόταση να παραμείνουν κενές οι μεσαίες θέσεις για την προφύλαξη των επιβατών όταν επιστρέψει στη λειτουργία της η εταιρεία μετά την αναστολή των δραστηριοτήτων της εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού έχει κάνει και ο Διευθύνων Σύμβουλος της EasyJet, Johan Lundgren.
 
Ο Lundgren έχει δηλώσει ότι η χαμηλή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια μετά την άρση των μέτρων περιορισμού και τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιλογή να μείνουν κενά τα μεσαία καθίσματα.