Με άνοδο ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών δεικτών, καθώς τόσο οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων όσο και η ανάκαμψη των τιμών του αργού ώθησαν τους δείκτες σε θετικό έδαφος

Αναλυτικότερα,οι τιμές του πετρελαίου που αποτελούν κατά τους αναλυτές πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας και της παγκόσμιας ζήτησης πραγματοποίησαν ράλι χθες μετά τα ιστορικά χαμηλά που τις οδήγησαν σε αρνητικό επίπεδο για πρώτη φορά στην ιστορία στην αγορά πετρελαίου.

Την ίδια ώρα, η  πανδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 181.234 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης τον Απρίλιο που βυθίστηκε σε ιστορικό χαμηλό σε ακόμα ένα σημάδι πως η πανδημία του κορονοϊού προκαλεί καταστροφικές οικονομικές συνέπειες.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 33,24 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,94%.

Στην Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε στις 10.513 μονάδες, με άνοδο 0,93%, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 4.451 μονάδες με κέρδη 0,89%.

Στην Μεγάλη Βρετανία, ο δείκτης FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,97% στις 5.826 μονάδες, ενώ στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB έκλεισε με άνοδο 1,47% στις 17.011 μονάδες.

Τέλος, στην Μαδρίτη, ο δείκτης IBEX 35 διαμορφώθηκε στις 6.746 μονάδες, με κέρδη 0,4%.