Γευσιδοκιμαστές στην Βραζιλία, Μεξικό και Γερμανία (με 227 θανάτους εχθές) δοκιμάζουν τα κρασιά τους με πελάτες εν επαφή. Στην Ιρλανδία ανοίγουν εν μέρει τα «Παμπ». Η Γαλλία εξετάζει την κατά περίπτωση, άρση του εγκλωβισμού (lockdawn τηλεληνιστί). Η Πολωνία θα διεξαγάγει προεδρικές εκλογές τον προσεχή Μάιο, εν μέσω πανδημίας. Στην Νέα Υόρκη, το 16% του πληθυσμού ελέγχθη με τον Κινεζοϊό. Η Τουρκία έχει 100.000 κρούσματα της Πανδημίας 

και ο Ερντογάν τον χαβά του εναντίον της Ελλάδος, μέσω Φιλανδικών πανεπιστημίων αυτή την φορά, που μας κατηγορούν για …γενοκτονία! Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.

Στην Ελλάδα, είχαμε τρεις νέους θανάτους στις κλινικές ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ και ΚΑΣΤΑΛΙΑ, που «ελέγχονται» γι’ αυτό εισαγγελικώς. Τέσσαρες ανεξέλεγκτες αποδράσεις Λ/Μ συνέβησαν από την Μαλακάσα. Τα κομμωτήρια ετοιμάζονται ν’ ανοίξουν υπό τη πίεση των καταναλωτών και στις αρχές Μαΐου, τα μαγαζιά στην οδό Ερμού, ενώ  αγρότης διώκεται στην Χίο για αυτοδικία  εναντίον λαθρομεταναστών (Λ/Μ) που του κατέστρεψαν το θερμοκήπιο .Κατ’ άλλα…  «Μένουμε σπίτι».

Η σύγχυσις κι’ αντινομία συνεχίζεται. Τα κουρεία σκύλων ανοικτά, ανθρώπων κλειστά. Παρετάθη ο εγκλωβισμός των κατοίκων της χώρας αλλά θα συνεχισθεί για τα σχολεία (πλην Λυκείου)  και για τους ηλικιωμένους, πέραν της 4ης Μαΐου. Άγνωστον τι θα γίνει με την Αγροτική, βιομηχανική, βιοτεχνική, Τουριστική παραγωγή, με τα δάνεια πρώτη κατοικίας, με την αχρηματία, με τις υπολειτουργούσες Τράπεζες. κλπ.

Εν τούτοις, η πολιτική προστασίας του πληθυσμού δεν απειλείται από τη… τρίτη ηλικία αλλά από το πάγωμα της οικονομίας και την  εξάπλωση της Πανδημίας που προέρχεται απ’ τις ανοικτές «δομές» λαθρομεταναστών,  τις διάφορες ΜΚΟ που τους καθοδηγούν πώς να κατέβουν στο κέντρο των Αθηνών, τα σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα που εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις, κι’ απ’ τον Ερντογάν που στέλνει καραβιές μολυσμένων Λ/Μ στα Ελληνικά νησιά μέχρις Κρανιδίου. Συνεχίζεται αμείωτος η τηλεοπτική φλυαρία των «αρμοδίων υπουργών (3 + 2) που βομβαρδίζουν το τηλεοπτικό κοινό με επικαλύψεις, ασάφειες και ποινές αν δεν μείνει εγκλωβισμένο σπίτι τη Πρωτομαγιά.

Η κυβέρνηση όμως πρέπει να γνωρίζει ότι η κοινωνική αποστασιοποίηση, η ατομική απομόνωση κι’ η μακρά (δίμηνος) αδράνεια της οικονομίας έχει τα όρια της και συνεπιφέρει άγχος, κατάθλιψη ακόμη και καρδιακές προσβολές που δεν συμπεριλαμβάνονται στις απώλειες από τον Κινεζοϊό.  Κι’ έχει την ευθύνη να τις αποτρέψει , διότι θα τις βρει συντόμως μπροστά της, παρά τους επαίνους και την αυταρέσκεια.