Η ιδέα της προσφυγής του μεγαλύτερου γερμανικού αερομεταφορέα, της Lufthansa, σε κάποιου είδους προστασία από τους πιστωτές δεν έχει φύγει ακόμα από το τραπέζι, δήλωσε στο Reuters πηγή της εταιρείας

Η πηγή πρόσθεσε πως η Lufthansa εξακολουθεί να εξετάζει τη διαδικασία προστασίας από τη χρεοκοπία ως εναλλακτική, στην περίπτωση που ένα πακέτο διάσωσης περιορίζει υπερβολικά την ικανότητα της εταιρείας να ανταγωνιστεί.

Αυτό που εξετάζεται, κατά την πηγή, είναι κάποιου είδους πρόγραμμα προστασίας από τους πιστωτές που απαιτεί μια εταιρεία να μην είναι ακόμα αφερέγγυα και στο πλαίσιο του οποίου η διοίκηση μιας εταιρείας μπορεί να παραμείνει στη θέση της για να εκτελέσει την αναδιάρθρωση.

Η Lufthansa αρνήθηκε να σχολιάσει, όπως αναφέρει το Reuters.

Νωρίτερα,  δημοσίευμα του Business Insider ανέφερε πως η γερμανική κυβέρνηση συμφώνησε να βοηθήσει τη Lufthansa με πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα μειοψηφικό μερίδιο με δικαίωμα άσκησης βέτο και ένα ή δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

Κατά το Reuters, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας συμφώνησαν σε βασικά σημεία τη Δευτέρα, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Carsten Spohr, δεν συμμετείχε επίσημα στις συζητήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο CEO θέλει να κλείσει επισήμως τη συμφωνία σήμερα με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σολτς.