Στα επίπεδα του μακρινού, μεταπολεμικού 1946, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο αυτού του έτους, βρέθηκαν οι πωλήσεις νεών οχημάτων στη Βρετανία που έκαναν βουτιά περίπου 97% τον Απρίλιο, καθώς εργοστάσια και αντιπροσωπείες παρέμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας του Covid 19, όπως φαίνεται από τα προκαταρκτικά στοιχεία κλαδικού φορέα.

Tα μέτρα των lockdowns που βρίσκονται σε ισχύ στην Ευρώπη από τα μέσα Μαρτίου για τον περιορισμό της πανδημίας, έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Reuters. 

Τότε τον Φεβρουάριου του 1946, λίγους μόλις μήνες μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Βρετανία  προσπαθούσε να ανοικοδομηθεί μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο πόλεμος, πουλήθηκαν μόλις 4.044 νέα οχήματα στη χώρα.

Σύμφωνα πάντα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), τον περασμένο μήνα, ταξινομήθηκαν γύρω στα 4.000 οχήματα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν σε αγορές στόλων εταιρικών οχημάτων. Παράλληλα ο SMMT υποβάθμισε την πρόβλεψή του για το σύνολο του έτους σε 1,68 εκατ. ταξινομήσεις, έναντι των 2,31 εκατ. πέρυσι.