Η αμερικανική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Global Holdings, πρόκειται να υποβάλει αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης εάν δεν καταφέρει να διευθετήσει  το χρέος της και να πάρει μία περίοδο χάριτος. Η εταιρεία, βρίσκεται σε συνομιλίες με κάποιους από τους δανειστές της, αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες και η επιχείρηση ετοιμάζεται να υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg.

 

Η Hertz θα μπορούσε να καταθέσει το αίτημα ακόμη και σήμερα, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία. Η υπαγωγή στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα θα επέτρεπε στην Hertz να παραμείνει σε λειτουργία, ενώ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την αποπληρωμή των πιστωτών της.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι σαρωτικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί που συνδέονται με την Covid-19 αλλά και η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση έχουν πλήξει τα έσοδα της εταιρείας, κυρίως του τομέα ενοικίασης αυτοκινήτων..

Η εταιρεία, με έδρα στην Estero της Φλόριντα, διαπραγματεύεται και με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για την πιθανότητα διάσωσης της.

Η Hertz, αρχικά γνωστή ως Rent-a-Car Inc., ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1918. Λειτουργούσε σε 12.400 τοποθεσίες παγκοσμίως τον Φεβρουάριο.