ΗΠΑ: Στη Γερουσία Το Ζήτημα της Απώλειας Άνω των 10 δισ Δολ. Μηνιαίως από τις Αεροπορικές

ΗΠΑ: Στη Γερουσία Το Ζήτημα της Απώλειας Άνω των 10 δισ Δολ. Μηνιαίως από τις Αεροπορικές
energia.gr
Τετ, 6 Μαΐου 2020 - 09:45

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες ξοδεύουν συνολικά μετρητά άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα από τα αποθεματικά τους και ο μέσος αριθμός επιβατών ανά εσωτερική πτήση είναι κάτω από 25 επιβάτες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, όπως αναφέρει ο σύνδεσμος του κλάδου Airlines for America στο κείμενο

που έχει ετοιμάσει για να καταθέσει σήμερα σε ακροαματική συνεδρίαση στην αμερικανική Γερουσία. Το πρακτορείο Reuters είχε εκ των προτέρων στη διάθεσή του το κείμενο με τις θέσεις και τα αιτήματα των αεροπορικών εταιριών.

Ακόμη και μετά την καθήλωση περισσότερων από 3.000 αεροσκαφών ή περίπου του 50% του ενεργού στόλου αεροσκαφών των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών, ο ίδιος φορέας τονίζει ότι τα μέλη του (μεταξύ αυτών και οι τέσσερις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες στις ΗΠΑ) έχουν πληρότητα θέσεων κατά μέσο όρο 17 επιβάτες ανά εσωτερική πτήση και 29 επιβάτες ανά διεθνή πτήση.

«Η αμερικανική βιομηχανία των αεροπορικών εταιριών θα αναδυθεί από αυτή την κρίση σαν μια σκιά αυτού που ήταν πριν από μόλις τρεις μήνες» θα δηλώσει ο Νίκολας Κάλιο, εκτελεστικός διευθυντής του αναφερόμενου φορέα, σύμφωνα με το κείμενο της κατάθεσής του ενώπιον της Γερουσίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)