ΡΑΕ: Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης στην Εισήγηση του ΑΔΜΗΕ για Τροποποίηση του Κανονισμού Αγοράς Εξισορρόπησης

ΡΑΕ: Αποτελέσματα Δημόσιας Διαβούλευσης στην Εισήγηση του ΑΔΜΗΕ για Τροποποίηση του Κανονισμού Αγοράς Εξισορρόπησης
energia.gr
Πεμ, 7 Μαΐου 2020 - 16:56

Η ΡΑΕ, σε συνέχεια της από 1 Απριλίου 2020 πρόσκλησής της για συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση  επί της εισήγησης της ΑΔΜΗΕ Α.Ε., σχετικά με την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού Αγοράς Εξισορρόπησης, δημοσιοποιεί τον πίνακα συμμετεχόντων στη Διαβούλευση, καθώς και το περιεχόμενο των επιστολών που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο αυτής.

Διευκρινίζεται ότι η Αρχή δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί επί του περιεχομένου της πρότασης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία αποτελεί εισήγηση της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. Η ΡΑΕ ευχαριστεί τους συμμετέχοντες για την ουσιαστική συμβολή τους στην εν λόγω Δημόσια Διαβούλευση.

Μεταξύ, άλλων η ΔΕΗ αναφέρει, στο άρθρο 3, ότι θα πρέπει να καθορισθούν τα κατώτατα και ανώτατα όρια προσφορών ισχύος και ενέργειας
εξισορρόπησης με την αντίστοιχη Τεχνική Απόφαση, προκειμένου για την εφαρμογή των Άρθρων 51 και 55 του Κανονισμού, ενώ σε συνέχεια του άρθρου 3, παράγραφοι 66-68, η Επιχείρηση αναφέρει ότι θεωρεί ότι θα πρέπει να ορισθεί σαφώς ότι οι προβλεπόμενες δοκιμές για τις τεχνικές
ικανότητες των Οντοτήτων Υπηρεσιών Εξισορρόπησης αφορούν μόνο νέες Μονάδες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υφιστάμενων Μονάδων που απαιτείται να επιβεβαιωθούν στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην Αγορά Εξισορρόπησης. Και προσθέτει πως, αντίστοιχα, να διαμορφωθεί και το κείμενο της Ειδικής Έγκρισης «Όροι και Προϋποθέσεις Παρόχων Υπηρεσιών Εξισορρόπησης».

Επίσης, ο ΕΣΑΗ παρατηρεί, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο άρθρο 2, παράγραφος, 4, δεν προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής εισήγησης για την τροποποίηση του Κανονισμού Αγοράς Εξισορρόπησης (εφεξής ο «Κανονισμός») από τρίτα πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον. 

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης, στην οποία συμμετείχαν η ΔΕΗ και ο ΕΣΑΥ εδώ και εδώ