Γαλλία: Αναστολή Λειτουργίας σε Εργοστάσιο της Renault Λόγω Ανεπαρκών Προφυλάξεων Κατά του Κορονοϊού

Γαλλία: Αναστολή Λειτουργίας σε Εργοστάσιο της Renault Λόγω Ανεπαρκών Προφυλάξεων Κατά του Κορονοϊού
energia.gr
Παρ, 8 Μαΐου 2020 - 08:56

Γαλλικό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία αναγκάζει τη Renault να αναστείλει την παραγωγή που είχε ξαναρχίσει σε ένα εργοστάσιό της στη βόρεια Γαλλία λόγω ανεπαρκών προφυλάξεων κατά του κορονοϊού. Όπως αναφέρει ο Guardian, το εργοστάσιο στο Sandouville, το οποίο απασχολεί σχεδόν 2.000 υπαλλήλους, ξεκίνησε εκ νέου τις εργασίες του στις 28 Απριλίου τις οποίες είχε διακόψει νωρίτερα στις 16 Μαρτίου λόγω της πανδημίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινή δικαστική εντολή η εταιρεία ενημερώθηκε πως οφείλει να σταματήσει τις εργασίες στο εν λόγω εργοστάσιο έως ότου λάβει νεότερη ενημέρωση, καθώς η επανέναρξη της λειτουργίας ''δεν εξασφάλιζε την ασφάλεια των εργαζομένων στο εργοστάσιο απέναντι στους κινδύνους του κορονοϊού''.

Το δικαστήριο διέταξε την αναστολή της παραγωγής "για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων προστασίας".

 
Τα γαλλικά δικαστήρια έχουν ήδη διατάξει εξάλλου τον διαδικτυακό κολοσσό Amazon να περιορίσει τις δραστηριότητές του στη Γαλλία εν αναμονή αξιολόγησης των κινδύνων από κορονοϊό για το προσωπικό της.

Η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να παρατείνει το κλείσιμο των κέντρων διανομής της στη Γαλλία, ως αποτέλεσμα της απόφασης, μέχρι την Τετάρτη.

(capital.gr)