Σαουδική Αραβία: Προς Μονομερή Μείωση της Πετρελαϊκής Παραγωγής Κατά 1 Εκατ. Βαρέλια τον Ιούνιο

Σαουδική Αραβία:  Προς Μονομερή Μείωση της Πετρελαϊκής Παραγωγής Κατά 1 Εκατ. Βαρέλια τον Ιούνιο
energia.gr
Δευ, 11 Μαΐου 2020 - 17:46

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει την περικοπή της ημερήσιας πετρελαϊκής παραγωγής του Ιουνίου κατά επιπλέον 1 εκατομμύριο βαρέλια, σε μία προσπάθεια στήριξης των διεθνών τιμών, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ενέργειας της χώρας

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Sputniknews, η μείωση της παραγωγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί απευθείας από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco και θα αφορά τον μήνα Ιούνιο.

Αυτό σημαίνει, ότι η σαουδαραβική παραγωγή θα μειωθεί στα 7,49 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο, δηλαδή 4,8 εκατ. βαρέλια λιγότερα σε σχέση με τον Απρίλιο.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο σχέδιο έρχεται ως «συμπλήρωμα» στην απόφαση του OPEC+ να προβεί σε μείωση–ρεκόρ της ημερήσιας παραγωγής.

Συγκεκριμένα, στις 12 Απριλίου, οι χώρες-μέλη του πετρελαϊκού καρτέλ, καθώς και οι συνεργαζόμενες μ’ αυτές, συμφώνησαν στη μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά σχεδόν 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αρχής γενομένης από τον Μάιο.

Η απόφαση ελήφθη στην προσπάθεια στήριξης των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, το οποίο είχε βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή τιμή του πετρελαίου WTI κυμαίνεται στα 25 δολάρια ανά βαρέλι και του πετρελαίου Brent στα 31 δολάρια ανά βαρέλι.