Η κατασκευή του αιολικού πάρκου Dogger Bank Wind Farm, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 από την SSE Renewables. Ως φορέας εκμετάλλευσης για τη φάση λειτουργίας, η Equinor θα κατασκευάσει αυτή τη νέα βάση O&M και θα λειτουργήσει το αιολικό πάρκο με αναμενόμενη διάρκεια ζωής για περισσότερα από 25 χρόνια. Η νέα εγκατάσταση θα είναι η χερσαία βάση για την Equinor. Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει περισσότερες από 200 άμεσες θέσεις εργασίας στην περιοχή,

καθώς και ευκαιρίες για εταιρείες σε όλα τα επίπεδα της αλυσίδας εφοδιασμού.

Το έργο θα κοστίσει 9 δισεκ. λίρες (11,08 δισεκατομμύρια δολάρια) και θα υλοποιηθεί στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2020 και 2026.

Σύμφωνα με τον Stephen Bull, Αντιπρόεδρο της New Energy Solutions στη Βόρεια Θάλασσα της Equinor, και πρόεδρος του Renewable UK: «Η περιοχή έχει μια ισχυρή βιομηχανική κληρονομιά και μια περιοχή εφοδιασμού που εκτείνεται βόρεια και νότια του ποταμού Τάιν. Με ένα ισχυρό όραμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα για το μέλλον. καθώς και με στόχους να γίνει καθαρό μηδέν στις δικές του επιχειρήσεις έως το 2030, το λιμάνι του Τάιν έχει σαφώς προετοιμαστεί για να προσελκύσει μελλοντικές επενδύσεις που ελπίζουμε ότι θα συμπληρώσουν τις δραστηριότητές μας. "

Το αιολικό πάρκο Dogger Bank περιλαμβάνει τρεις φάσεις 1,2 GW, με κάθε φάση να βρίσκεται πάνω από 130 χιλιόμετρα από τη βορειοανατολική ακτή της Αγγλίας. Η τελική επενδυτική απόφαση για τις Dogger Bank A και Dogger Bank B θα ληφθεί στα τέλη του 2020, με το FID για το Dogger Bank C να έχει προγραμματιστεί για το 2021.

Και οι τρεις φάσεις θα διαθέτουν ανεμογεννήτριες GE Haliade-X 12 MW εγκατεστημένες σε μονοπύρηνα θεμέλια. Ένας προτιμώμενος προμηθευτής για την κατασκευή των θεμελίων θα ανακοινωθεί εντός του έτους, ανέφεραν οι προγραμματιστές.

Το Dogger Bank Wind Farm δεσμεύεται επίσης να συνεργαστεί με την αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, για να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, είτε είναι άμεσα είτε μέσω ενός από τους προμηθευτές Tier One και Two του έργου. Έχει δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πύλη προμηθειών και θα πραγματοποιούνται σε εύθετο χρόνο εκδηλώσεις για τους αγοραστές, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου να συμμετάσχουν, ανέφεραν οι προγραμματιστές.