Γενικός Διευθυντής στη Μεγαλύτερη Εξόρυξης Άνθρακα της Ρωσίας ο Γιος του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν

Γενικός Διευθυντής στη Μεγαλύτερη  Εξόρυξης Άνθρακα της Ρωσίας ο Γιος του Αλεξάντρ Σολζενίτσιν
energia.gr
Τρι, 19 Μαΐου 2020 - 17:15

Γενικός διευθυντής της μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης άνθρακα στη Ρωσία, SUEK, διορίσθηκε  ο μικρότερος γιός του διάσημου Ρώσου συγγραφέα Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, Στεπάν

Ο ηλικίας σήμερα 47 ετών Στεπάν Σολζενίτσιν διευθύνει από το 2018 τη θυγατρική εταιρείας της SUEK, την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας SGΚ, ενώ τώρα θα διευθύνει και τις δύο εταιρείες. Πριν από την SGK, εργάζονταν επί 15 χρόνια στην εταιρεία McKinsey, στην οποία εργάζονταν ο μεγαλύτερος αδερφός του, Γερμολάι όπως εξάλλου και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η SUEK είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης άνθρακα στη Ρωσία με ανθρακωρυχεία στην Σιβηρία και την ρωσική Άπω Ανατολή. Η εταιρεία εξορύσσει το ¼ της παραγωγής άνθρακά στην Ρωσία ( το 2019 έφθασε τα 106,2 εκ τόνους) και σχεδόν το 50% της παραγωγής της το εξάγει .

Ο πατέρας των Στεπάν και Γερμολάι, ο διάσημος Ρώσος συγγραφέας Αλεξάντερ Σοτζενίτσιν, ο οποίος το 1970 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας πέρασε, πολλά χρόνια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Σιβηρία εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων, διωκόμενος από το σοβιετικό καθεστώς.