Η Harley-Davidson ανοίγει ξανά τα εργοστάσιά της αυτήν την εβδομάδα με χαμηλότερους ρυθμούς παραγωγής και στέλνει στους αντιπροσώπους λιγότερες μοτοσυκλέτες, ανέφερε η Wall Street Journal την Τετάρτη

Η αμερικανική εταιρεία, η οποία έκλεισε τα εργοστάσια της στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, λόγω της επιδημίας του κορανοϊού, δεν μπορεί να στείλει νέες μοτοσικλέτες φέτος στο περίπου 70% από τους 698 αντιπροσώπους της στη χώρα, ανέφερε το ρεπορτάζ.

Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Η Harley θα ανοίξει ξανά τα εργοστάσιά της στο Ουισκόνσιν και την Πενσυλβάνια και θα επιταχύνει την παραγωγή σε φάσεις που θα περιορίζονται σε μοντέλα με τις καλύτερες πωλήσεις και παλέτα χρωμάτων και χωρίς προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά για το υπόλοιπο του έτους, ανέφερε το ρεπορτάζ.

Η εταιρεία απέτυχε εδώ και χρόνια να αυξήσει τις πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, την κορυφαία αγορά της που αντιπροσωπεύει περισσότερες από τις μισές μοτοσυκλέτες που πουλήθηκαν.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Μιλγουόκι δυσκολεύτηκε να προσελκύσει νέους πελάτες. Η πανδημία, φυσικά, έχει κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα, καθώς οι Αμερικανοί μένουν στο σπίτι.

Τον Απρίλιο, ο τότε εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος, Jochen Zeitz, ο οποίος από τότε έχει αναλάβει μόνιμο ρόλο στη Harley, μίλησε στους επενδυτές σχετικά με σχέδια μείωσης του κόστους και "αποσυμπίεσης" ορισμένων από τις μη κερδοφόρες διεθνείς περιοχές της.

Ο Jochen και η ομάδα του έχουν εργαστεί για ένα νέο πενταετές στρατηγικό σχέδιο για να αναβιώσουν τις πωλήσεις, το οποία η εταιρεία σχεδιάζει να αποκαλύψει στην ενημέρωση για τα κέρδη δευτέρου τριμήνου.

Η Harley έχει επίσης μετακινήσει τον χρόνο κυκλοφορίας των νέων μοντέλων στο πρώτο μέρος του πρώτου τριμήνου αντί για τον Αύγουστο για να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με την έναρξη της σεζόν. Αυτό έδωσε ώθηση στις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο.

Η ετήσια συνάντηση αντιπροσώπων της Harley, που συνήθως πραγματοποιείται τον Αύγουστο, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους.