Η Laudamotion (Lauda) ανακοίνωσε το κλείσιμο της έδρας της στη Βιέννη της Αυστρίας, αφού δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με το συνδικάτο εργαζομένων για χαμηλότερους μισθούς. Από τα τέλη Απριλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Michael O'Leary, απείλησε να κλείσει τη βάση της Βιέννης και να μεταφέρει όλα τα slots στη Ryanair, απολύοντας πάνω από 300 υπαλλήλους και να χρησιμοποιήσει τη βάση με τα αεροσκάφη Ryanair, Buzz και Malta Air.

Η ένωση μεταφορών VIDA αρνήθηκε να υπογράψει μια νέα συλλογική σύμβαση εργασίας όπου το εισόδημα των εργαζομένων ήταν τόσο κάτω από το όριο του κινδύνου φτώχειας όσο και κάτω από το ελάχιστο εισόδημα για την Αυστρία.

Σε ανακοίνωσή της η Laudamotion, τονίζει ότι ««λυπάται βαθιά για την απώλεια περισσότερων από 300 θέσεων εργασίας για τα πληρώματα της Airbus A320 και το κλείσιμο της βάσης της Lauda στη Βιέννη την επόμενη Παρασκευή, 29 Μαΐου. Η ένωση μεταφορών VIDA αγνόησε τις επιθυμίες πάνω από το 95% των πιλότων και το 70% του πληρώματος θαλάμου επιβατών στη βάση A320 της Lauda στη Βιέννη και κατέστρεψε πάνω από 300 καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».

Παράλληλα αφήνει αιχμές για τη στάση της αυστριακής κυβέρνησης για το θέμα επισημαίνοντας ότι «η Lauda εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία της κυβέρνησης, ενώ η Austrian Airlines, θυγατρική του ομίλου Lufthansa, λαμβάνει την απαραίτητη βοήθεια».