Bουτιά κατέγραψαν τον Απρίλιο οι γερμανικές εξαγωγές και εισαγωγές, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση τους από τότε που άρχισαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία το 1990 καθώς στέρεψε τη ζήτηση κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι πόσο γρήγορα μπορεί να ανακάμψει η γερμανική οικονομία (που βασίζεται κυρίως στις εξαγωγές), τώρα που χαλάρωσαν τα μέτρα περιορισμού.

Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές κατέγραψαν βουτιά 24% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εισαγωγές κατά 16,5%. Το εμπορικό πλεόνασμα βυθίστηκε στα 3,2 δισεκ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Οικονομολόγοι ανέμεναν οι εξαγωγές να μειωθούν κατά 15,6% και οι εισαγωγές κατά 16%. Το εμπορικό πλεόνασμα αναμενόταν να διαμορφωθεί στα 10,0 δισ. ευρώ., όπως αναφέρεται σε έρευνα του του Reuters. 

 

Οι εξαγωγές στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, που επλήγησαν σκληρά από τον κορονοϊό, μειώθηκαν κατά 48% και 36% αντίστοιχα, ενώ αυτές προς την Κίνα μειώθηκαν κατά 12,6% τον Απρίλιο.