Στην ηλιόλουστη κοιλάδα Kern της Καλιφόρνιας, η Chevron Corp. βρήκε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει ένα από τα προγράμματα καθαρής ενέργειας της πολιτείας για να μειώσει το κόστος της άντλησης πετρελαίου, προς απογοήτευση των περιβαλλοντολόγων. Από τον Απρίλιο, ηλιακά πάνελ τροφοδοτούν αντλίες λαδιού στο πεδίο της Chevron's Lost Hills που παράγει 7.981 βαρέλι την ημέρα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Το πάρκο των 29 μεγαβάτ, που ανήκει και λειτουργεί από την SunPower Corp. με έδρα το San Jose, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στο πεδίο το 80% της ηλεκτρικής του ενέργειας, που ισοδυναμεί με την απόσυρση περισσότερων από 4.000 αυτοκινήτων από τους δρόμους. Σε αντάλλαγμα, η Chevron θα κερδίσει τις λεγόμενες βασικές πιστώσεις καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε τρέχουσες τιμές.

«Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα από τα μεγαλύτερα λειτουργικά έξοδα του Lost Hills, οπότε η ηλιακή ενέργεια θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα συμβάλει στη διατήρηση αυτών των δαπανών και στη διατήρηση της προγραμματισμένης διάρκειας ζωής του πεδίου», δήλωσε η Veronica Flores-Paniagua, εκπρόσωπος της Chevron.

Το κόστος των ΑΠΕ μειώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας την χρήση τους σε πετρελαϊκά πεδία πιο οικονομικά, δήλωσε σε συνέντευξή της η Telisa Toliver, γενική διευθύντρια της Chevron Pipeline & Power για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. «Βλέπουμε αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο για εμάς ως κάτι που ελπίζουμε να επαναλάβουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.