Διεκόπη η ροή αερίου από Βουλγαρία προς Ελλάδα καθώς σήμερα το πρωί στις 7.56  σημειώθηκε έκρηξη στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό στο τμήμα του στη Βουλγαρία, λίγα μέτρα πριν το χωριό Kulata. Το σημείο έχει απομονωθεί και γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η βλάβη και να επανέλθει σε λειτουργία ο αγωγός και η ροή αερίου προς την Ελλάδα. αερίου από Βουλγαρία προς Ελλάδα καθώς σήμερα το πρωί στις 7.56  σημειώθηκε έκρηξη στον ελληνοβουλγαρικό αγωγό στο τμήμα του στη Βουλγαρία, λίγα μέτρα πριν το χωριό Kulata

Το σημείο έχει απομονωθεί και γίνονται προσπάθειες για να αποκατασταθεί η βλάβη και να επανέλθει σε λειτουργία ο αγωγός και η ροή αερίου προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Βλαντίμιρ Μαλίνοφ, επικεφαλής της βουλγαρικής κρατικής εταιρείας αερίου Bulgartransgaz, ανακοίνωσε ότι από την έκρηξη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο έχουν καταστραφεί περί τα 200 μέτρα του αγωγού, ο οποίος μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη χώρα μας μέσω Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με πηγές του ΔΕΣΦΑ το εθνικό σύστημα αερίου δεν αντιμετωπίζει θέμα επάρκειας καθώς συνεχίζεται κανονικά η ροή αερίου από τον ελληνοτουρκικό αγωγό ενώ ταυτόχρονα υπάρχει επάρκεια αποθεμάτων και στη Ρεβυθούσα.

Ο ΔΕΣΦΑ η ΡΑΕ και το ΥΠΕΝ βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ, παράλληλα, προβαίνουν σε εκτίμηση της κρισιμότητας της κατάστασης. Ήδη δρομολογείται η καταγραφή της κατάστασης και των συνεπειών, καθώς και η χρονική έκταση που ενδεχομένως θα λάβουν. Επίσης, οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν σε διερεύνηση των αιτίων της έκρηξης, με την Bulgartransgaz να εκτιμά πως πιθανότερος λόγος ήταν κάποιο τεχνικό πρόβλημα, ενώ η εταιρεία ήδη εργάζεται για την αποκατάστασή του.