Δεν μπορεί να πεί κανείς ότι δεν ήταν μάλλον αναμενόμενο, αλλά τα τελευταία στοιχεία της Fraport για την επιβατική κίνηση από το εξωτερικό προκαλούν έντονο προβληματισμό στην τουριστική αγορά καθώς ο Ιούλιος έκλεισε με πτώση 78% σε σχέση με το 2019. Αυτό σε απόλυτα νούμερα σημαίνει ότι φέτος ήρθαν

στην Ελλάδα τον προηγούμενο μήνα περίπου 3,5 εκατ.,λιγότεροι επιβάτες από τα 4,498 εκατ. πέρσι, δηλαδή μόλις 969 χιλιάδες επιβάτες φέτος.

Σύμφωνα με τη Fraport όλοι οι δημοφιλείς προορισμοί καταγράφουν πτώση πάνω από 70%.Πιο συγκεκριμένα η διεθνής επιβατική κίνηση, σε σύγκριση με το 2019, στα Χανιά τον Ιούλιο είχε πτώση 82%, στην Κέρκυρα 78%, στην Ζάκυνθο 76%, στην Κω 79%, στη Μύκονο 76%, στη Ρόδο 80% και στη Σαντορίνη 76%.

Να σημειωθεί επίσης ότι και η μείωση στην επιβατική κίνηση του εσωτερικού έφτασε το 56%, ενώ η συνολική πτώση στην επιβατική κίνηση το 75%.

Παράλληλα σε ανάλογα ποσοστά κινήθηκαν και οι απώλειες στον αριθμό των πτήσεων.

Η τουριστική αγορά ήλπιζε στην τόνωση την ταξιδιωτικής κίνησης μέσα στον Ιούλιο, καθώς από 15 Ιουνίου, πλην εξαιρέσεων, είχαν επιτραπεί οι πτήσεις από το εξωτερικό στα περιφερειακά αεροδρόμια.